• Ik ben bang dat mijn opdrachtgever niet kan betalen! | Retentierecht in de bouw

  Door: mr. drs. M.P. (Mitzi) Litjens
  Datum: 31 juli 2020

  Eerst betalen, dan opleveren!


  Lees verder
 • Eventorganisator en COVID-19 (corona). Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

  Door: mr. J. (Jan) de Wrede
  Datum: 22 juli 2020

  Kan de eventorganisator aansprakelijk worden gesteld als een bezoeker corona krijgt?


  Lees verder
 • Arnhemse kamerverhuurders moeten voor 25 juli 2020 een beheerder aanmelden

  Door: mr. S. (Saskia) Alberts
  Datum: 21 juli 2020

  De gemeente vertrouwt erop met deze aanpak in het bijzonder overlast te verminderen als gevolg van de intensieve bewoning van panden door verhuur van vijf of meer kamers.


  Lees verder
 • Waar moet u op letten bij de aankoop van onroerend goed?

  Door: mr. drs. M.P. (Mitzi) Litjens
  Datum: 20 juli 2020

  Vijf factoren die de onderzoeksplicht van de koper verzwaren.


  Lees verder
 • Een nieuwe ondernemingsvorm voor maatschappelijke ondernemingen: BVm

  Door: RA mr. A.H.M. (Anton) Bouwmeister
  Datum: 17 juli 2020

  Met de BVm kan de maatschappelijke onderneming een betere marktpositie verkrijgen.


  Lees verder
 • Mag een bank uw lening verkopen aan een niet-bank?

  Door: mr. G.W. (Guido) Roest
  Datum: 15 juli 2020

  U heeft een lening afgesloten bij een bank. Ineens blijkt dat de bank de lening heeft verkocht aan een andere partij. Wat betekent dat voor u?


  Lees verder
 • De scheidende ondernemer met een vennootschap onder firma (VOF)

  Door: mr. M.D. (Marina) Farkas-Tromp
  Datum: 17 juni 2020

  Wat gebeurt er met de onderneming: wordt deze voortgezet? Wat moet daarvoor geregeld worden en wat zijn de gevolgen ervan?


  Lees verder
 • Moet je als eventorganisator de ontvangen aanbetaling terugbetalen als de opdrachtgever ontbindt wegens overmacht?

  Door: mr. J. (Jan) de Wrede
  Datum: 8 juni 2020

  Of de eventorganisator de aanbetaling inderdaad moet terugbetalen, hangt af van de situatie.


  Lees verder
 • De scheidende ondernemer met een eenmanszaak

  Door: mr. M.D. (Marina) Farkas-Tromp
  Datum: 2 juni 2020

  Wat gebeurt er met uw onderneming als u een eenmanszaak heeft, getrouwd bent in gemeenschap van goederen en gaat scheiden?


  Lees verder
 • Corona desk

  Datum: 25 maart 2020
  Het Coronavirus (Covid-19) heeft grote gevolgen voor ons allemaal. Kijk op onze Corona desk en Social Media (LinkedIn en Twitter) voor actuele info.
  Lees verder

De Kempenaer verbindt mensen, mogelijkheden en ambities

De Kempenaer en de klik

De Kempenaer zoekt de verbinding. Met onze particuliere en zakelijke cliënten. Met de stad waar we al 200 jaar gevestigd zijn. En met culturele initiatieven die kleur geven aan onze manier van ondernemen. Dat doen we op een betrokken, eigenzinnige en zeer persoonlijke wijze. Samen op zoek naar de klik. We maken graag kennis.

De Kempenaer is persoonlijk

Zakelijk betrokken, maar altijd persoonlijk en ongedwongen; bij De Kempenaer willen we graag dat u zich thuis voelt. Wij hechten aan duurzame relaties, willen weten wat u beweegt en graven diep om tot de essentie van uw juridische vraagstuk te komen. Daarbij heeft u altijd direct contact met de specialist die uw zaak behartigt. Samen werken aan resultaat, dat werkt.

De Kempenaer is transparant

Bij De Kempenaer kunt u een beroep doen op de kennis en ervaring van onze gespecialiseerde advocaten. Uw persoonlijke adviseur behartigt uw belangen, coördineert de werkzaamheden en houdt u continu op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen. Maar voordat we voor u aan de slag gaan, maken we heldere afspraken. Over wat we gaan doen, de planning en de tarieven. Open en transparant. Omdat u geen zaak bent, maar een relatie.

De Kempenaer is van nu

De Kempenaer investeert continu in kennis. Opleiding, scholing en seminars zijn een vast onderdeel van onze praktijkvoering. Onze advocaten zijn lid van specialistenverenigingen en brancheorganisaties. En omdat we regelmatig persoonlijk contact hebben met onze relaties, zitten we bovenop de ontwikkelingen en weten we steeds wat er speelt bij onze cliënten.

De Kempenaer - sinds 1816

De Kempenaer is een van de oudste advocatenkantoren van Nederland. Al in 1816 vestigde Jacob Mattheus de Kempenaer (1793-1870) zich als advocaat in Arnhem; het begin van een opmerkelijke carrière.

Jacob was een bevlogen mens en mengde zich nadrukkelijk in het sociaal-politieke leven. Zo was hij actief als gemeenteraadslid, lid van Provinciale Staten, secretaris van de Kamer van Koophandel, kerkvoogd van de Nederlands Hervormde kerk, lid van de Tweede Kamer en Rijksadvocaat van Gelderland.

In 1844 behoorde hij tot de ‘Negenmannen’ die onder leiding van staatsman Thorbecke het initiatief namen tot Grondwetsherziening. Hij maakte deel uit van de Grondwetscommissie-Thorbecke en speelde als minister van Binnenlandse Zaken een belangrijke rol bij het tot stand komen van de herziening van de Grondwet.

Met recht betrokken; zo manifesteerde hij zich op het landelijk toneel, zo was hij ook in zijn Arnhemse praktijk. Altijd dichtbij, aanspreekbaar en op zoek naar de verbinding. Wat dat betreft is er in 200 jaar weinig veranderd bij De Kempenaer Advocaten.