De Kempenaer Advocaten

De Kempenaer bouwt graag aan langdurige relaties met zakelijke en particuliere cliënten, die wij op uiteenlopende rechtsgebieden adviseren en ondersteunen. Daarbij werkt uw advocaat nauw samen met collega’s in teams, secties en praktijkgroepen. Op die manier blijft de kennis van ieder rechtsgebied zich ontwikkelen.

Van oudsher zijn wij betrokken bij sectoren Zorg & Welzijn, Wonen & Bouw,  Retail, Internationale handel, en Kunst & Cultuur. Maar ook in elk denkbaar ander marktgebied staan we u graag bij.

Onze advocaten werken samen in teams, secties en multidisciplinaire praktijken. Op die manier blijft de kennis van ieder rechtsgebied zich ontwikkelen en kunnen we u fullservice en allround dienstverlening bieden met up-to-date vakkennis van uw zaken.

De klik  

Wij zoeken de verbinding. Met onze particuliere en zakelijke cliënten. Met de stad waar we al 200 jaar gevestigd zijn. En met culturele initiatieven die kleur geven aan onze manier van ondernemen. Dat doen we op een betrokken, eigenzinnige en zeer persoonlijke wijze. Samen op zoek naar de klik. 

Persoonlijk

Zakelijk betrokken, persoonlijk en ongedwongen. Wij hechten aan duurzame relaties, willen weten wat u beweegt en graven diep om tot de essentie van uw juridische vraagstuk te komen. Daarbij heeft u altijd direct contact met de specialist die uw zaak behartigt. Samen werken aan resultaat.

Transparant

Wij behartigen uw belangen en houden u continu op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen. Voordat we voor u aan de slag gaan, maken we heldere afspraken. Over wat we voor u gaan doen, over de planning en  over de kosten. Open en transparant. Omdat u geen zaak bent, maar een relatie.

Hedendaags

We hebben regelmatig persoonlijk contact met onze relaties, zitten we bovenop de ontwikkelingen en weten we wat er speelt bij onze cliënten. De communicatielijnen zijn kort en uiteraard maken we gebruik van een beveiligde digitale dossieromgeving, zodat we snel een eenvoudig informatie kunnen delen. 

De Kempenaer - sinds 1816

De Kempenaer is met recht betrokken sinds 1816. We zijn geworteld in Arnhem en werken regionaal, nationaal en internationaal voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches.

Actueel & Kennis

Nieuwe gezichten

Leestijd 2 min - Nieuws - 21 juli 2021

Een half jaar na de verhuizing en een nieuw logo is onze website vernieuwd. Tijd voor nieuwe foto’s. We gaven vijf Arnhemse fotografen opdracht om portretten van ons te maken. Ieder met een eigen ‘handschrift’. Het totaalbeeld is divers, omdat we nu eenmaal niet allemaal hetzelfde zijn! Erik van Cuyk maakte zwart-wit portretten van Adriaan...

Na de zomervakantie gaat je kind naar de middelbare school. Een nieuwe fase in het leven van het kind!

Leestijd 3 min - Kennisbank - 15 juli 2021

Wanneer een kind van de basisschool naar de middelbare school gaat, worden ouders geconfronteerd met grotere financiële lasten. Bij gescheiden ouders kan dit voor discussies zorgen: wie moet wat betalen?

Mijn patiënt is een verdachte in een strafzaak. En nu?

Leestijd 6 min - Kennisbank - 14 juli 2021

Mag u de gevraagde gegevens verstrekken en hoe moet u omgaan met uw beroepsgeheim? Moet u meewerken als dat in belang van uw patiënt is? Welke risico’s loopt u zelf? Kunt u ook voor de rechtbank worden opgeroepen?

Bestuurder van een zorginstelling? Weet wat er van u wordt verwacht

Leestijd 8 min - Kennisbank - 13 juli 2021

De belangrijkste algemene, maar ook in sectorspecifieke regelingen voor bestuurders in de zorg op een rij.

Het elektronisch uitwisselsysteem voor cliëntendossiers op orde? Doe hier de check!

Leestijd 7 min - Kennisbank - 12 juli 2021

Zorgaanbieders moeten onderling vaak cliëntgegevens kunnen uitwisselen – vanzelfsprekend ook elektronisch. De afzonderlijke plichten t.b.v. het cliëntendossier nader besproken + checklist!

Het medisch tuchtrecht in vogelvlucht

Leestijd 5 min - Kennisbank - 9 juli 2021

De procedure bij een tuchtcollege voor de gezondheidszorg: van het indienen van de klacht tot de uitspraak.

Inzagerecht door nabestaanden in medische dossiers

Leestijd 4 min - Kennisbank - 8 juli 2021

Hebben nabestaanden recht op inzage in het medisch dossier van een overleden persoon? Als zorgverlener is het van belang om de regels omtrent het inzagerecht te kennen.

Medische behandeling van kinderen

Leestijd 5 min - Kennisbank - 7 juli 2021

Wie is beslissingsbevoegd, wie heeft recht op informatie en/of inzage in het dossier als het om de medische behandeling van kinderen gaat?

Mondkapjes,- coronatest- en vaccinatieverplichting in de zorg

Leestijd 16 min - Kennisbank - 6 juli 2021

Welke mogelijkheden heeft de werkgever om het dragen van een mondkapje, een coronatest of een vaccinatie te verplichten en wat zijn de mogelijke sancties bij een weigering door de werknemer?

Proactief

We lossen graag problemen op, maar nog liever helpen we u  om ze te voorkomen. Het is beter om uw zaken vooraf goed te regelen.  

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn