Leestijd 2 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Een onderneming verkoopt een kantoorpand. Het pand moet binnenkort worden geleverd, zonder hypotheekrecht. Zo niet, dan dreigt een contractuele boete van € 240.000 of zelfs ontbinding van de koopovereenkomst. Op het pand staat echter nog een hypothecaire inschrijving van een hypotheeklening die al is afgelost. En tot overmaat van ramp: de hypotheekverstrekker is al ontbonden. Hoe krijg je dan zo’n inschrijving op tijd uit het kadaster verwijderd?
Leestijd 3 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Een BV stelt verzet in tegen de uitdelingslijst in het faillissement van een bedrijf. De vordering van de BV op het failliete bedrijf is op die lijst aangemerkt als concurrente vordering. De BV meent echter dat haar vordering een boedelvordering is die met voorrang moet worden behandeld. Maar daar gaat de rechter niet in mee.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Na een langdurig arbeidsconflict zet een basisschool het loon van een leerkracht stop. De leerkracht stapt naar de rechter om loonbetaling af te dwingen, maar krijgt ongelijk. Volgens de kantonrechter mocht de school in redelijkheid besluiten de loonbetaling te staken.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Het vermelden van een gemachtigde in processtukken om een proceskostenvergoeding te krijgen is onacceptabel, herhaalt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in deze uitspraak.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Een zoon is niet bevoegd om namens zijn moeder, die een eenmanszaak drijft, overeenkomsten te sluiten. Toch doet hij dat. De moeder wil niet opdraaien voor de kosten maar wordt door de rechter daartoe wel verplicht.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Een scholenstichting sluit haar deuren en zegt de huurovereenkomst op. Via een turboliquidatie wordt de stichting opgeheven. In dit geval zijn de bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk voor de schade van de verhuurder.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 9 juli 2025
Een vennootschap onder firma (vof) sluit een leaseovereenkomst voor een auto met een leasemaatschappij. Nog geen jaar later wordt de vof opgeheven en stopt de vof met het betalen van de leasetermijnen. De leasemaatschappij ontbindt daarop de leaseovereenkomst en stapt naar de kantonrechter om betaling te eisen van de voormalige vennoten.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 9 juli 2025
De voorzieningenrechter waagt zich in deze zaak niet aan een ruzie tussen echtgenoten die samen een onderneming besturen. Nader onderzoek en bewijsvoering is nodig.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 9 juli 2025
Het komt wel vaker voor: een veranda staat op de erfgrens maar de overbouw steekt net een stukje uit op het perceel van de buren. Moet dat worden verwijderd? Dat ligt er aan hoe lang die situatie zo is. Deze zaak gaat over de achtertuinen van twee
Kantoorgebouw “Rijnpoort”
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem
Nederland
Postbus 9218
6800 HX Arnhem
Nederland
T: +31 (0)26 352 28 88
E: mail@dekempenaer.nl
BTW: NL 8179.35.769.B01
KvK: 09170618
Copyright © 2025 De Kempenaer Advocaten