Rechtsgebieden

Faillissementsrecht

Wanneer uw onderneming dreigt failliet te gaan, krijgt u te maken met het faillissementsrecht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door adequaat optreden is het vaak mogelijk de schade te beperken. De Kempenaer kan u adviseren en begeleiden bij insolventiesituaties.

Onze cliënten

Wij werken voor ondernemers die in een faillissement situatie dreigen te raken. Daarnaast adviseren wij bestuurders, commissarissen en aandeelhouders over vennootschapsrechtelijke verplichtingen en persoonlijke aansprakelijkheidsprocedures.

Advies en ondersteuning

De Kempenaer adviseert ondernemers bij reorganisaties, saneringen, vorderingen van crediteuren, doorstart en verkoop van (een deel van) een onderneming. Daarnaast treden we in opdracht van de rechtbank op als curator in faillissementen en/of bewindvoerder in surseances van betaling en schuldsaneringsregelingen.

Zaken en onderwerpen

B

C

I

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Dwangsommen zijn steunvorderingen en tellen mee bij faillissementsverzoek

Voor een faillissementsverklaring zijn minimaal twee vorderingen nodig: een eigen vordering en een steunvordering. Een van de vorderingen moet opeisbaar zijn. De vraag die de Hoge Raad in deze zaak moet beantwoorden is of een dwangsom, die is verbeurd door een overheid, ook telt als een vordering.

Geen sprake meer van ‘toestand van te hebben opgehouden te betalen’: streep door faillissement 

Twee schuldeisers vragen het faillissement aan van een vennootschap onder firma (vof) en haar twee vennoten. De rechtbank wijst dat verzoek toe, maar de vof en de vennoten gaan in hoger beroep. Volgens hen wordt niet meer voldaan aan de wettelijke eisen voor een faillissement. Om meerdere redenen hadden de schuldeisers niet mogen aandringen op een faillissement. Het hof ziet dat anders, maar haalt niettemin een streep door het faillissement.

Bekijk alle artikelen

De specialist(en)

mr. R.J. (René) Borghans

Advocaat - Partner

N.E.M. (Nathalie) Nijenhuis

Medewerkers faillissementsrecht

mr. M. (Martijn) S. Bugter

Advocaat

mr. N.H.M.M. (Nick) Janssen

Advocaat

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn