Rechtsgebieden

Faillissementsrecht

Wanneer uw onderneming dreigt failliet te gaan, krijgt u te maken met het faillissementsrecht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door adequaat optreden is het vaak mogelijk de schade te beperken. De Kempenaer kan u adviseren en begeleiden bij insolventiesituaties.

Onze cliënten

Wij werken voor ondernemers die in een faillissement situatie dreigen te raken. Daarnaast adviseren wij bestuurders, commissarissen en aandeelhouders over vennootschapsrechtelijke verplichtingen en persoonlijke aansprakelijkheidsprocedures.

Advies en ondersteuning

De Kempenaer adviseert ondernemers bij reorganisaties, saneringen, vorderingen van crediteuren, doorstart en verkoop van (een deel van) een onderneming. Daarnaast treden we in opdracht van de rechtbank op als curator in faillissementen en/of bewindvoerder in surseances van betaling en schuldsaneringsregelingen.

Neem contact op met een van onze specialisten

mr. R.J. (René) Borghans

Advocaat - Partner

N.E.M. (Nathalie) Nijenhuis

Medewerkers faillissementsrecht

mr. M. (Martijn) S. Bugter

Advocaat

mr. N.H.M.M. (Nick) Janssen

Advocaat

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Administratiekantoor verplicht documenten te verstrekken aan curator

Is een administratiekantoor, dat de boekhouding verzorgde van een failliet bedrijf, verplicht alle papieren kosteloos aan de curator te verstrekken? Ja dat moet, oordeelde de voorzieningenrechter.

Faillissementsaanvraag laat geen ruimte voor onderzoek naar vordering

Een investeerder en een serviceverlener twisten bij een faillissementsaanvraag over het bestaan van een vordering van de investeerder op de serviceverlener. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt dat een faillissementsaanvraag geen ruimte biedt voor een vergaand onderzoek naar het bestaan van een vordering.

Bekijk alle artikelen

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn