Rechtsgebieden

Faillissementsrecht

Wanneer uw onderneming dreigt failliet te gaan, krijgt u te maken met het faillissementsrecht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door adequaat optreden is het vaak mogelijk de schade te beperken. De Kempenaer kan u adviseren en begeleiden bij insolventiesituaties.

Onze cliënten

Wij werken voor ondernemers die in een faillissement situatie dreigen te raken. Daarnaast adviseren wij bestuurders, commissarissen en aandeelhouders over vennootschapsrechtelijke verplichtingen en persoonlijke aansprakelijkheidsprocedures.

Advies en ondersteuning

De Kempenaer adviseert ondernemers bij reorganisaties, saneringen, vorderingen van crediteuren, doorstart en verkoop van (een deel van) een onderneming. Daarnaast treden we in opdracht van de rechtbank op als curator in faillissementen en/of bewindvoerder in surseances van betaling en schuldsaneringsregelingen.

Neem contact op met een van onze specialisten

mr. R.J. (René) Borghans

Advocaat - Partner

N.E.M. (Nathalie) Nijenhuis

Medewerkers faillissementsrecht

mr. M. (Martijn) S. Bugter

Advocaat

mr. N.H.M.M. (Nick) Janssen

Advocaat

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Geen dwangakkoord; borgstelling levert meer op dan schuldregeling

Een vrouw zit flink in de schulden. Ze vraagt de rechtbank Den Haag een grote schuldeiser te dwingen akkoord te gaan met een schuldregeling. Dat wordt geweigerd. De schuldeiser ontvangt namelijk meer via een borgstelling.

Hoogte van schuld niet van belang bij faillietverklaring

Een bedrijf had een schuld bij een pensioenstichting. Zij zijn het niet eens over de hoogte daarvan. Maar voor de faillietverklaring is dat niet van belang, zolang de vordering maar opeisbaar is en er een steunvordering is.

Bekijk alle artikelen

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn