Rechtsgebieden

Faillissementsrecht

Wanneer uw onderneming dreigt failliet te gaan, krijgt u te maken met het faillissementsrecht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door adequaat optreden is het vaak mogelijk de schade te beperken. De Kempenaer kan u adviseren en begeleiden bij insolventiesituaties.

Onze cliënten

Wij werken voor ondernemers die in een faillissement situatie dreigen te raken. Daarnaast adviseren wij bestuurders, commissarissen en aandeelhouders over vennootschapsrechtelijke verplichtingen en persoonlijke aansprakelijkheidsprocedures.

Advies en ondersteuning

De Kempenaer adviseert ondernemers bij reorganisaties, saneringen, vorderingen van crediteuren, doorstart en verkoop van (een deel van) een onderneming. Daarnaast treden we in opdracht van de rechtbank op als curator in faillissementen en/of bewindvoerder in surseances van betaling en schuldsaneringsregelingen.

Zaken en onderwerpen

B

C

I

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Schuldakkoord biedt niet het maximaal haalbare, schuldeiser stemt er niet mee in

Gelet op de capaciteiten van de schuldenaar en de krappe arbeidsmarkt is volgens de schuldeiser niet aannemelijk dat de huidige afloscapaciteit van de man blijvend is.

Hoe een faillissementskwestie een wrakingszaak werd

Wie het gevoel heeft dat de rechter partijdig is, kan hem wraken. Een faillissementsrechter die procespartijen wijst op de huisregels, zoals geen opnamen maken van de zitting, wekt echter niet de schijn van vooringenomenheid. Een schuldeiser wil een

Bekijk alle artikelen

De specialist(en)

mr. R.J. (René) Borghans

Advocaat - Partner

N.E.M. (Nathalie) Nijenhuis

Medewerkers faillissementsrecht

mr. M. (Martijn) S. Bugter

Advocaat

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn