mr. E.P.C. (Erik) Duinkerke

Advocaat - Partner

Erik Duinkerke wilde piloot of binnenhuisarchitect worden, maar werd op de middelbare school gegrepen door het recht. Hij houdt van debat en duidelijkheid. Dat komt hem goed van pas in zijn ondernemingsrechtpraktijk. Zijn insteek is juridische geschillen voorkomen, maar waar nodig schuwt hij procedures bij de rechter niet.

Wil je meer weten over Erik? Lees dan het hele interview door Berry Kessels

Rechtsgebieden

Specialistenverenigingen

  • Lid Vereniging Corporate Litigation VCL

Contact

Artikelen Nieuws

Annotatie onder ECLI:NL:HR:2023:1131 | JIN 2023/139

Annotatie door mr. E.P.C. Duinkerke over de veelbesproken beschikking van de Hoge Raad van 25 augustus 2023 (ECLI:NL:HR:2023:1131) m.b.t. de uitleg van een beding in een vaststellingsovereenkomst volgens welke die overeenkomst "uitsluitend grammaticaal" moet worden uitgelegd. Oftewel: de toepassing en afwijking van het Haviltex-criterium.

Annotatie onder ECLI:NL:GHAMS:2022:3706 | JIN 2023/46

Annotatie door mr. E.P.C. Duinkerke bij de OK-beschikking van 15 december 2022 voor het maartnummer van JIN. Hij bespreekt de (nadere) onmiddellijke voorziening bij Cicerone strekkende tot aandelenuitgifte bij wijze van onderhandse akte.

Samenwerkingen en overnames in de zorg

Bij samenwerkingsverbanden in de zorg is het in kaart brengen van de interne en externe verhoudingen van belang, evenals het zorgvuldig vastleggen van de afspraken tussen de betrokken partijen. Bij fusies en overnames is een verscheidenheid van juridische aspecten waarmee rekening mee dient te worden gehouden als partijen van plan zijn een dergelijke transactie te bewerkstelligen. Niet alleen de juiste voorwaarden voor de transactie zijn van belang, deze kunnen ook complex zijn vanwege de specifieke regelgeving voor de zorgsector, mededingings- en toestemmingsregels en de gevoeligheid van bepaalde transacties voor de gezondheidszorg.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn