mr. G.W. (Guido) Roest

Advocaat - Partner


Guido gaat de diepte in. Maar weet ook snel en praktisch te handelen als de zaak daar om vraagt. Hij houdt van de afwisseling die zijn dagelijkse praktijk met zich meebrengt. Het ene moment graven in complexe juridische vraagstukken, het volgende moment persoonlijk contact met zijn cliënten. Dat snelle schakelen houdt hem scherp.

Specialistenverenigingen

  • Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)

Contact

Kennis

Straffen Corona houden OM en rechters onverminderd bezig

Nog steeds hoge stafeisen tegen mensen die misbruik maken van het coronavirus.

november 2020

Kennis

Gevangenisstraf door dreigen met corona: een update

Iemand bedreigen met besmetting met een ernstige ziekte mag niet en is strafbaar. Is dreigen met het coronavirus erger dan dreigen met andere ziektes? Volgens de rechter wel, zo blijkt uit recente uitspraken.

februari 2021

Mag een bank uw lening verkopen aan een niet-bank?

U heeft een lening afgesloten bij een bank. Ineens blijkt dat de bank de lening heeft verkocht aan een andere partij. Wat betekent dat voor u?

juli 2020

Het coronavirus zorgt voor strengere straffen

Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft het kabinet meerdere maatregelen genomen om te zorgen dat de voorschriften van het RIVM nageleefd zullen worden.

april 2020

Faillissementszittingen en het Coronavirus: worden faillissementsaanvragen nog behandeld?

Sinds 17 maart 2020 zijn rechtbanken gesloten en de zittingen opgeschort. Wat gebeurt er met spoedeisende zaken?

maart 2020

Mijn klant is failliet. Hoe krijg ik de door mij afgedragen BTW terug?

Elke ondernemer krijgt helaas te maken met klanten die failliet gaan. De ondernemer kan de door hem ‘voorgeschoten’ BTW terugvragen.

januari 2020

De ambtenaar als getuige. Wat moet je weten?

Er zijn meerdere situaties denkbaar waar een ambtenaar wordt opgeroepen als getuige. Wat moet de ambtenaar weten en kan bijstand van een advocaat helpen?

juli 2019

Moet je als eigenaar/bestuurder een lening terugbetalen aan je eigen bedrijf?

Ook als je van je eigen bedrijf geld leent, ontstaat een terugbetalingsverplichting. Als deze niet wordt nagekomen en er raken buitenstaanders bij betrokken, kan dit grote problemen leiden!

maart 2019

Positie van werknemers bij een doorstart

Treden werknemers automatisch in dienst bij een doorstarter als er sprake is van overgang van onderneming tijdens faillissement?

oktober 2018

De uitleg van onduidelijke afspraken door de rechter

Is het mogelijk om een rechter te dwingen om de afspraken op een bepaalde wijze te interpreteren?

april 2018

Het faillissement van een doodskistenbouwer

In de zomer van dit jaar is doodskistenbouwer Bogra in Enkhuizen failliet verklaard. Drie weken na het uitspreken van het faillissement kwam er een doorstart waarmee de activiteiten werden overgedragen aan een doorstarter en een derde van de werknemers op straat kwam te staan. Mag dit zo maar?

november 2017

Bewindvoerder of curator zijn doe je er niet eventjes bij.

Een benoeming tot bewindvoerder of curator brengt een hoop verantwoordelijkheden en veel werk met zich mee. Onderschat niet wat de gevolgen kunnen zijn als er iets fout gaat!

juli 2017

Een kleine strafzaak als ondernemer en toch een gevangenisstraf?

Het zal u maar gebeuren, dat u voor de tweede keer binnen vijf jaar voor iets kleins voor de rechter staat en het dan ineens gaat over gevangenisstraf in plaats van taakstraf.

maart 2017

Rijbewijs automatisch ongeldig, kan dat zonder waarschuwing?

Het komt voor dat uw rijbewijs automatisch ongeldig is geworden zonder dat u daarover een bericht heeft ontvangen. Deze maatregel is bij velen onbekend, waardoor het kan gebeuren dat u nietsvermoedend zonder geldig rijbewijs rijdt en dus in overtreding bent. De strafmaatregelen kunnen vergaand zijn: van (hoge) boetes tot zelfs gevangenisstraffen.

oktober 2016

Recht van reclame: een sterk middel voor leveranciers om goederen terug te krijgen

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, heeft het recht van reclame niets met de reclame op televisie te maken. Het recht van reclame is een recht van verkopers om hun goederen terug te halen.

juni 2016