mr. G.W. (Guido) Roest

Advocaat - Partner

Guido Roest is een doener, rechttoe rechtaan. Dat komt goed van pas als curator in faillissementen. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Of het nu om een strafzaak gaat of een faillissement, naast de feiten en regels staat voor hem de mens centraal. Hij toont begrip en zoekt naar praktische oplossingen.

Wil je meer weten over Guido? Lees dan het hele interview van Berry Kessels

Rechtsgebieden

Specialistenverenigingen

  • Vereniging Insolventierecht Advocaten INSOLAD

Nevenfuncties

Contact

Artikelen Nieuws

GGZ-instelling veroordeeld na het overlijden van een patiënt

De zorg heeft steeds meer de aandacht van het Openbaar Ministerie. In de afgelopen jaren zijn er meerdere voorbeelden geweest waar zorgmedewerkers strafrechtelijk worden vervolgd voor geleverde (of juist niet-geleverde) zorg. Het gebeurt echter niet vaak dat het Openbaar Ministerie zijn pijlen richt op een zorginstelling. In een uitspraak van het Hof Den Bosch van dit jaar is dit wel het geval en is het de zorginstelling die wordt vervolgd.

Strafrecht in de zorg

Bij het werken en ondernemen in de zorg kunt u te maken krijgen met het strafrecht. Onderzoeken van opsporingsinstanties kunnen zich direct of indirect richten op de geleverde zorg. In die onderzoeken worden verdachten en getuigen gehoord, worden documenten opgevraagd en wordt er contact gezocht met de behandelaren of zorgmedewerkers. Wij kunnen u gedurende de gehele procedure begeleiden en adviseren over de daarin te nemen stappen.

Ik moet een getuigenverklaring afleggen. Wat nu?

In het Nederlandse rechtssysteem spelen getuigen een belangrijke rol. Het kan dus zijn dat je zelf als getuige wordt opgeroepen. Dat kan gebeuren in een strafzaak, maar ook in een civiele procedure en in mindere mate zelfs in het bestuursrecht.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn