Rechtsgebieden

Strafrecht

U kunt privé of met uw onderneming geconfronteerd worden met een strafrechtelijk onderzoek. Een strafzaak roept veel vragen op. Wordt u gezien als getuige of als verdachte? Moet u meewerken aan een verhoor en wat houdt een dagvaarding in? Hoe zal het proces verlopen? En wat is de straf, die in een zaak kan worden opgelegd? Wanneer u in verband met een strafbaar feit in aanraking komt met politie of justitie, dan kunt u rekenen op de strafrechtadvocaten van De Kempenaer.

Onze cliënten

We werken zowel voor privépersonen als ondernemingen. We werken nauw samen met de German Desk bij het verlenen van rechtsbijstand aan Duitse ingezetenen die in Nederland worden beboet of vervolgd.

Advies en ondersteuning

We proberen in eerste instantie een strafzitting te voorkomen. Mocht het toch komen tot een zitting, dan staan we u van begin tot eind bij. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in:

  • bestuursstrafrecht (NMa, Arbeidsinspectie, etc.)
  •  cassatiezaken
  • fiscaal, financieel, economisch en ondernemingsstrafrecht
  • integriteit (Wwft, Verklaring Omtrent Gedrag, Wet Bibob)
  • internationaal strafrecht (overlevering, uitlevering, wederzijdse rechtshulp)
  • jeugdstrafrecht
  • milieustrafrecht
  • militair strafrecht
  • ontnemingsprocedures en beslagleggingen
  • wegenverkeersstrafrecht (rijbewijs, ongevallen met ernstige gevolgen).

Onze strafrechtadvocaten maken deel uit van de Sanctiedesk

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Scanner is een mobiel elektronisch apparaat: boete terecht opgelegd

Een vrachtwagenchauffeur krijgt een boete omdat hij een mobiel elektronisch apparaat zou hebben vastgehouden tijdens het rijden. Maar hij had helemaal geen mobieltje bij zich. Het apparaat blijkt een scanner, die vaak voor transport wordt gebruikt. Moet hij de boete dan ook betalen?

GGZ-instelling veroordeeld na het overlijden van een patiënt

De zorg heeft steeds meer de aandacht van het Openbaar Ministerie. In de afgelopen jaren zijn er meerdere voorbeelden geweest waar zorgmedewerkers strafrechtelijk worden vervolgd voor geleverde (of juist niet-geleverde) zorg. Het gebeurt echter niet vaak dat het Openbaar Ministerie zijn pijlen richt op een zorginstelling. In een uitspraak van het Hof Den Bosch van dit jaar is dit wel het geval en is het de zorginstelling die wordt vervolgd.

Bekijk alle artikelen

De specialist(en)

mr. E.L.C. (Evelien) van de Vorle

Advocaat

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn