Rechtsgebieden

Huurrecht

Verhuurders van onroerend goed krijgen te maken met regels en voorschriften die niet altijd even helder en voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Onze huurrechtadvocaten helpen u graag om problemen bij verhuur en huur van onroerend goed op te lossen en te voorkomen.

Onze cliënten

Wij werken voor particuliere en zakelijke verhuurders, woningcorporaties, makelaars, projectontwikkelaars, ondernemingen, zorginstellingen, (semi-)overheden en beheerders van onroerend goed.

Advies en ondersteuning

Wij helpen en adviseren u bij het opstellen van contracten, beëindigingsprocedures, ontruimingen, huurprijsaanpassingen, vaststelling van gebreken en indeplaatsstellingen. Een bijzonder aandachtsgebied van De Kempenaer is advisering en begeleiding van grote projecten, zoals een wijkvernieuwing of de herinrichting van een winkelgebied.

Zaken en onderwerpen

V

  • Vereniging van Eigenaars (VvE)

W

  • Wietplantage


Specialist in hoger beroep

Heeft u een huurzaak verloren en wilt u weten waar u staat? Vraag procesadvies van een specialist!

Wordt u geconfronteerd met een onbevredigende uitspraak van de rechtbank in een huur- of vastgoedgeschil? Ongetwijfeld zit u vol vragen en zoekt u goede raad: “Hoe heeft het zo kunnen lopen? Heeft het zin om in hoger beroep te gaan, en hoe kansrijk is dat? Hoe lang duurt zo’n procedure en met welke kosten moet ik rekening houden?”

Onze huurrechtspecialisten en vastgoedadvocaten kunnen door onze ruime proceservaring bij rechtbanken en gerechtshoven uw proceskansen in hoger beroep goed inschatten en u adviseren. Naast ondernemers en particulieren kunnen ook collega-advocaten en juristen bij ons terecht.

Voor ondernemers / particulieren

Heeft u bij de rechtbank geprocedeerd zonder (een in het huurrecht gespecialiseerde) advocaat en bent u nu op zoek naar een specialist? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij schatten eerst uw proceskansen in hoger beroep in, voordat u een beslissing neemt of u wel of niet verder wilt procederen. Dit doen wij voor een vaste prijs, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Meer informatie over de kosten vindt u hierna onder het kopje ‘Vaste prijzen’.

Voor advocaten / juristen

Bent u verrast door de uitspraak van de Kantonrechter of de Voorzieningenrechter? Twijfelt u over het vervolgadvies aan uw cliënt? Wij kunnen u dan een specialistisch en neutraal advies geven, ook als u de procedure in hoger beroep zelf wilt blijven behandelen. De zaak en cliënt blijven dan vanzelfsprekend bij u.

Wij denken graag met u mee, bijvoorbeeld over de te volgen strategie, een inschatting van de proceskansen in hoger beroep of feedback op uw eigen advies. Afhankelijk van de kaders kunnen we vaste prijsafspraken maken. Meer informatie over de kosten vindt u hierna onder het kopje ‘Vaste prijzen’.

Procesadvies in eerste aanleg

Ook als de zaak nog niet door u of door de wederpartij aan de rechter is voorgelegd, kan het verstandig zijn eerst advies te vragen aan een van onze gespecialiseerde advocaten. Met een procesadvies kunt u beter uw positie bepalen: Hoe kansrijk is uw zaak? Start u een procedure of is het verstandiger te schikken? Wilt u verweer voeren in de procedure, of kunt u beter gaan onderhandelen: maar wat is uw onderhandelingspositie? Met een eerste procesadvies of second opinion werpen wij juridisch, strategisch en praktisch ons licht op uw zaak.

Een procesadvies is een schriftelijk advies over de zaak met een inhoudelijke inschatting van de juridische positie, de bewijspositie, de te verwachten procedure, mogelijke strategieën, de slagingskans en de te verwachten kosten. Een procesadvies kan ook worden vormgegeven als een aanvraag voor procesfinanciering bij een externe financier, met wie wij nauw samenwerken.

Vaste prijzen

Het procesadvies en de second opinion in eerste aanleg (rechtbank) of in hoger beroep bieden wij aan voor een vaste prijs. Het is ook mogelijk om een vast bedrag met ons af te spreken voor ondersteunende werkzaamheden. Indien u ons na het procesadvies de opdracht geeft om de zaak te behandelen, krijgt u op de vervolgwerkzaamheden een korting ter grootte van 50% van de prijs voor het procesadvies.

Huur Belang Prijs exclusief BTW
  • procesadvies
  • second opinion
  • aanvraag proces-financiering
Indien de wederpartij reeds een dagvaarding heeft uitgebracht of een memorie van grieven heeft ingediend, kunnen wij de zaak sneller overzien en kan een aanvullende korting worden overeengekomen.
Vordering
< € 25.000
Rechtbank
€ 1.300
Hoger beroep
€ 2.900
Vordering
€ 25.000 – € 100.000
Rechtbank
€ 1.750
Hoger beroep
€ 3.500
Vordering
€ 100.000 – € 500.000
Rechtbank
€ 2.950
Hoger beroep
€ 4.500
Vordering
> € 500.000
Rechtbank
€ 3.950
Hoger beroep
€ 5.900
Vordering van onbepaalde waarde Rechtbank
n.o.t.k. afhankelijk
van belang en complexiteit
van de zaak
Hoger beroep
n.o.t.k.

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Moet u verhuiskosten vergoeden bij renovatie van de huurwoning?

Wilt u een verhuurde woning renoveren, dan bent u mogelijk verplicht om aan de huurder een verhuiskostenvergoeding te betalen. De wet bepaalt in welke gevallen en voor welk (minimum)bedrag de verhuurder dat moet doen. In dit artikel praat ik u bij over dit onderwerp. Na het lezen van dit artikel weet u ook wanneer u de vergoeding niet verschuldigd bent.

Arnhemse kamerverhuurders moeten voor 25 juli 2020 een beheerder aanmelden

De gemeente vertrouwt erop met deze aanpak in het bijzonder overlast te verminderen als gevolg van de intensieve bewoning van panden door verhuur van vijf of meer kamers.

Bekijk alle artikelen

De specialist(en)

mr. S. (Saskia) Alberts

Advocaat

mr. A.M. (Adriaan) Brands

Jurist

mr. L. (Laurens) Vrakking

Advocaat - Senior

mr. B.H.H.M. (Björn) Ramakers

Advocaat - Partner

mr. L. (Lotte) Lemmers

Advocaat

Vacature Vastgoed: Aanbestedingsrecht • Bouwrecht • Bestuursrecht • Huurrecht • Omgevingsrecht

Advocaat
  • 026 3522 888

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn