Leestijd 4 min - Kennisbank - 16 juli 2025
Een scholenstichting sluit haar deuren en zegt de huurovereenkomst op. Via een turboliquidatie wordt de stichting opgeheven. In dit geval zijn de bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk voor de schade van de verhuurder.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 2 juli 2025
In veel huurovereenkomsten staat dat de huurder bij een tekortkoming alle (proces)kosten van de verhuurder moet vergoeden. Maar mag dat wel? De Hoge Raad oordeelt in deze uitspraak dat zo’n bepaling in een huurovereenkomst met een consument oneerlijk is. Of daarna nog wel een proceskostenveroordeling mag worden uitgesproken, moet het Europese Hof van Justitie bepalen.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 11 juni 2025
Kan een partner in een huurwoning blijven wonen, als de hoofdhuurder overlijdt? De wet stelt daaraan nogal wat voorwaarden.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 28 mei 2025
Een man huurt tien jaar een sociale huurwoning van een woningcorporatie. Toen hij bij deze corporatie begon te huren had hij geen woning in eigendom. Twee jaar later bezit hij twee koopwoningen die hij verhuurt. Moet de man uit zijn huurwoning omdat hij in zijn eigen huis kan wonen?
Leestijd 4 min - Kennisbank - 14 mei 2025
Een man huurt ruim tien jaar een woning van een woningcorporatie. Die wil de huurovereenkomst beëindigen omdat de man ernstige (geluids-)overlast veroorzaakt en meerdere keren agressief en bedreigend is geweest naar omwonenden en medewerkers van de corporatie. De man zelf vindt dat hij in de woning mag blijven omdat hij de laatste paar maanden rustig is geweest en zijn leven op orde probeert te krijgen.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 7 mei 2025
Een man woont met zijn partner en kind in een huurwoning van een woningcorporatie. De man heeft een fikse huurachterstand. Omdat de man failliet is, vordert de woningcorporatie de achterstallige huur van de curator. Ook wil de woningcorporatie dat de huurovereenkomst wordt ontbonden.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 30 april 2025
Een lekkage in een huurwoning leidt tot verminderd huurgenot. Maar dit is niet van dien aard dat de verhuurder de huurprijs enkele maanden moet verlagen.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 16 april 2025
Een groot gezin (zeven kinderen) veroorzaakt structureel geluidsoverlast. Als zij een alternatieve woning weigeren, zit er niets anders op dan de huurovereenkomst te ontbinden. Dan pas krijgen de buren het woongenot waar zij recht op hebben.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 9 april 2025
Een man huurt een woning van een woningcorporatie. Volgens de woningcorporatie verhuurt de man de woning aan zijn zoon en schoondochter en woont hij zelf ergens anders. De man betwist dit. Het lukt hem echter niet dat te bewijzen in deze zaak voor het gerechtshof Den Haag
Kantoorgebouw “Rijnpoort”
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem
Nederland
Postbus 9218
6800 HX Arnhem
Nederland
T: +31 (0)26 352 28 88
E: mail@dekempenaer.nl
BTW: NL 8179.35.769.B01
KvK: 09170618
Copyright © 2025 De Kempenaer Advocaten