mr. B.H.H.M. (Björn) Ramakers

Advocaat - Partner

Björn Ramakers is een dossiervreter die houdt van praktische oplossingen: geen lange adviezen met veel mitsen en maren. ‘Een cliënt wil advies op het scherp van de snede. Geen woord te veel en ieder woord moet raak zijn.’ Björn werkt in zijn vrije tijd voor de caritas van de katholieke kerk in Arnhem. Die helpt mensen die aan de grond zitten. Hij weet wat er speelt bij mensen die het moeilijk hebben en dat helpt hem in zijn huurrechtpraktijk. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het bouw- en aanbestedingsrecht. Moeilijke zaken waarin hij als ‘dossiervreter’ volledig tot zijn recht komt.

Wil je meer weten over Björn? Lees dan het hele interview van Berry Kessels.

Rechtsgebieden

Specialistenverenigingen

  • Vereniging voor Bouwrecht VBR
  • Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten VBR-A
  • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht NVvA

Nevenfuncties

Contact

Artikelen Nieuws

Scherpe adviezen buiten de comfortzone • Björn Ramakers

Björn Ramakers is een dossiervreter die houdt van praktische oplossingen: geen lange adviezen met veel mitsen en maren. ‘Een cliënt wil advies op het scherp van de snede. Geen woord te veel en ieder woord moet raak zijn.’ Björn werkt in zijn vrije tijd voor de caritas van de katholieke kerk in Arnhem. Die helpt...

Corona en lopende aanbestedingen

Het expertisecentrum aanbesteden Pianoo adviseert aanbestedende diensten om na te gaan of de coronacrisis invloed heeft op lopende aanbestedingstrajecten.

Europese Commissie: Woningcorporaties zijn aanbestedingsplichtig!

Advies aan woningcorporaties: conformeer je aan de aanbestedingsregelgeving.

Geen aanbestedingsplicht voor zorginstellingen, maar hoedt u voor de eendentest

Dat zorginstellingen niet aanbestedingsplichtig zijn, is inmiddels door meerdere rechters beslist. Maar hoe de rechter oordeelt, hangt af van de manier waarop aan het inkoopproces is vormgegeven.

Zorgkantoren publiceren landelijk kader: stel uw vragen vóór 21 juni 2017

Op 1 juni a.s. wordt het landelijk kader voor contractering Wlz 2018 gepubliceerd door de zorgkantoren. Vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen kunnen worden gesteld tot en met 21 juni a.s. Noteer deze datum in uw agenda!

Kan het auteursrecht van de architect de sloophamer nog tegenhouden? - Column Vastgoedjournaal 15-10-2015

Op ontwerpen van de architect rust auteursrecht. Dat verbaast weinigen. Waar in de praktijk vaak geen rekening mee wordt gehouden, is dat dat auteursrecht de opdrachtgever voor vervelende situaties kan plaatsen. De opdrachtgever wiens initiatief het was om te gaan bouwen, die de grond heeft gekocht en de architect, andere adviseurs en aannemer(s) heeft betaald,...

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn