Bouw en Corporaties

Stagnatie bij renovatie? Met recht bouwen en wonen. Daar maken wij een punt van.

Wonen, werken en leven… de advocaten van team Bouw & Corporaties kennen alle ins en outs. Ze adviseren en ondersteunen woningcorporaties, ontwikkelaars en bouwers op uiteenlopende rechtsgebieden en beschikken over specifieke deskundigheid bij projectontwikkeling, onderhoudswerken, wegenaanleg en bouwmanagement.

Het team behandelt civielrechtelijke bouwzaken en ondersteunt bij planontwikkeling, planschade, bouw- en milieuvergunningen, bodemverontreiniging, geschillen bij de oplevering, koop/verkoopcontracten, huur/verhuurcontracten en ontruimingen. Daarnaast ondersteunen we corporaties op het gebied van verhuur, nieuwbouw, renovatie, schade en personeel & organisatie.

Wij zijn hoofdsponsor van Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem CASA en lid van Bouwsociëteit Arnhem.

Cliënten

  • Woningcorporaties
  • Projectontwikkelaars
  • Aannemers
  • Architecten
  • Ingenieursbureaus
  • Verenigingen van Eigenaars
  • Overheden
  • Zorginstellingen

Meer weten over onze expertise m.b.t. Bouw en Corporatieszaken?
Neem dan contact op met een van onze advocaten

Meer lezen over Bouw en Corporaties

Buurman moet gebruik van zijn perceel dulden door ‘ladderrecht’

Een bedrijf moet bouwwerkzaamheden uitvoeren. Het moet daarvoor op het terrein van de buren komen. Die moeten dit toestaan, op grond van het ‘ladderrecht’.

Bouwbedrijf moet order bij groothandel door schijn van bevoegdheid alsnog betalen

Een broer van een van de twee bestuurders van een bouwbedrijf doet tijdens hun vakantie een bestelling bij een groothandel in bouwmaterialen. De factuur daarvoor wordt niet betaald, want – zo zeggen de bestuurders – de broer mocht het bedrijf niet vertegenwoordigen. Volgens de kantonrechter van de rechtbank Noord-Holland is echter sprake van schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid: het bouwbedrijf moet de factuur daarom alsnog betalen.

Bekijk alle artikelen

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn