Rechtsgebieden

Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht

Wie is aansprakelijk? Voor welke schade? En is die schade verzekerd? Het zijn vragen die De Kempenaer voor u beantwoordt als het gaat om letselschade en schade als gevolg van medisch handelen. Schadekwesties vragen om een voortvarende aanpak, omdat de afwikkeling ervan een ingrijpend en vaak ingewikkeld traject is.

Aansprakelijkheid beroepsbeoefenaren

Ook verlenen wij bijstand aan professionele dienstverleners in tuchtzaken. Het gaat dan om verweer in tuchtzaken van medici, advocaten, notarissen, accountants of gerechtsdeurwaarders. Wij staan soms ook aan de andere kant en verlenen rechtsbijstand aan benadeelde cliënten die een klacht tegen een professional indienen. Een klacht gaat veelal vooraf aan een civielrechtelijke (beroeps-)aansprakelijkheid. Een gegronde klacht kan bijdragen aan de onderbouwing van een tekortkoming of van onrechtmatig handelen.

Onze cliënten

Wij werken voor bedrijven en particulieren. Op het gebied van gezondheid werken we voor zorginstellingen, individuele zorgaanbieders zoals medisch specialisten, fysiotherapeuten en apothekers, patiënten en andere partijen in de zorg. Bij letselschadezaken, waarbij het kan gaan om bedrijfs- en verkeersongevallen, wordt voornamelijk opgetreden voor slachtoffers van (verkeers)ongevallen of medische ingrepen. Meestal is de wederpartij een verzekeringsmaatschappij.

Advies en ondersteuning

De Kempenaer behandelt zaken op het vlak van medische aansprakelijkheid (letselschade), medisch tuchtrecht of aansprakelijkheid van bestuurders. We ondersteunen bij conflicten binnen maatschappen of geschillen tussen zorginstellingen en medische beroepsbeoefenaren. Wij staan u bij als er wordt onderhandeld, maar ook als het tot een procedure komt over de vraag of er sprake is van aansprakelijkheid, de schade en de verzekeringsdekking. Daarnaast zijn wij bekend met de specifieke regelgeving over vergunningen en tarieven, waardoor wij adequaat kunnen optreden bij geschillen met de Nederlandse Zorgautoriteit.

 

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Bank niet aansprakelijk voor faillissement reisorganisatie

Een grote reisorganisatie gaat failliet nadat de bank de kredietrelatie met deze organisatie heeft opgezegd. De rechtsopvolger van de reisorganisatie eist een schadevergoeding van de bank, nu die het faillissement zou hebben veroorzaakt.

Boeddhabeeld valt van schap op hoofd van klant, winkel niet aansprakelijk

Als een klant in een winkel een Boeddhabeeld van het bovenste schap wil pakken, laat hij dit vallen – op het hoofd van een klant, die net iets bekijkt in het onderste schap. Het slachtoffer stelt de winkel aansprakelijk.

Bekijk alle artikelen

De specialist(en)

mr. R.J. (René) Borghans

Advocaat - Partner

mr. M. (Minouche) Egbers

Advocaat - Senior

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn