German Desk

Zaken doen in je buurland? Met recht grenzen verleggen. Daar maken wij een punt van.

De German Desk adviseert en begeleidt ondernemingen bij grensoverschrijdend zaken doen. Aan de German Desk zijn Nederlandse en Duitse advocaten verbonden, die ook Rechtsanwalt zijn. Door de juridische bevoegdheid in beide landen zijn we bekend met de verschillen in wet- en regelgeving tussen Nederland en Duitsland. Door de dubbele nationaliteit zijn wij bovendien thuis in de taal & cultuur van onze Duitse en Nederlandse cliënten.

Onze cliënten

Wij werken voor Duitse ondernemers die in Nederland zaken doen en Nederlandse ondernemers die in Duitsland actief zijn. Onze cliënten werken in diverse branches.

Advies en begeleiding over de grens

Dankzij een groot netwerk van goede contacten met collega-juristen in Duitsland kunnen we de verbinding leggen tussen het Nederlandse en het Duitse recht. Wij zijn in staat ondernemers -zowel binnen als buiten de grenzen- van een gedegen juridische begeleiding te voorzien. Begeleiding die niet alleen is gericht op het oplossen van geschillen, maar die daarnaast ook anticipeert op eventuele juridische valkuilen.

Vacature advocaat German Desk

mr. L.D. (Lotte) Braakhuis

Advocaat

RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

mr. M. (Minouche) Egbers

Advocaat - Senior

Meer weten over onze expertise m.b.t. German Deskzaken?
Neem dan contact op met een van onze advocaten

Meer lezen over German Desk

Änderung des niederländischen Gesetzes über flexible Arbeit – Dürfen Grenzgänger auch dort arbeiten, wo sie möchten?

Was würde sich mit dem neuen Gesetzesentwurf im Vergleich zu der aktuellen Lage ändern und worauf müssen Arbeitgeber dabei besonders achten?

Wijziging Wet flexibel werken – Grenswerkers: ook werken waar je wilt?

Door Lotte Braakhuis (De Kempenaer Advocaten) en Ricardo te Kaat (Stolwijk Kelderman) Afgelopen zomer nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ met een ruime meerderheid aan. Het wetsvoorstel moet leiden tot een wijziging van de ‘Wet flexibel werken’, waarmee werknemers meer zeggenschap krijgen over de plek waar zij werken. Denk aan...

Bekijk alle artikelen

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn