Inhoudsopgave

De spoedwet voor verlenging van tijdelijke huurovereenkomsten: een mijnenveld voor verhuurders

Sinds juli 2016 bestaat de ‘tijdelijke huurovereenkomst’, een huurovereenkomst voor maximaal 2 jaar (of, voor kamerverhuur: voor maximaal 5 jaar) waarvan de einddatum op voorhand zeker is. De huurder in zo’n huurovereenkomst heeft weinig huurbescherming. Totdat zo’n overeenkomst verlengd wordt: dan verandert de huurovereenkomst automatisch in een ‘gewone’ huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Eindigt een tijdelijke huurovereenkomst midden in de coronacrisis, dan kan dat voor de huurder een probleem opleveren. Het zoeken van een nieuwe woning is nu veel moeilijker. Veel verhuurders willen helpen, maar willen niet dat hun huurder huurbescherming krijgt. Daarom is er nu een spoedwet die het toch mogelijk maakt om tijdelijk te verlengen zonder huurbescherming. Maar pas op: de spoedwet is een mijnenveld van termijnen, voorwaarden en beperkingen. In deze mail zetten wij de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Klik op een link in de opsomming om naar onze blog over dat onderwerp te gaan.

Let op dat u alle verzoeken binnen de korte termijn van 1 week beantwoordt, anders worden de huurovereenkomsten automatisch verlengd.

De spoedwet is eind juni verlengd en geldt nu tot 1 september 2020.

Spoedwet-spoedpakket

Omdat hoger beroep tegen de rechterlijke beslissing over de verlenging niet mogelijk is, is het belangrijk om op tijd juridische bijstand in te schakelen. Om dat eenvoudiger te maken heeft De Kempenaer Advocaten het Spoedwet-spoedpakket ontwikkeld. Wij bewaken voor u de termijnen, vragen de relevante informatie bij u op en nemen de zorgen uit handen. Om de kosten juist nu beheersbaar te houden bieden wij onze begeleiding bij het gehele traject aan voor een vaste pakketprijs. Of u kunt onze hulp bij de verschillende stappen in de procedure aanschaffen tegen vaste prijzen.

Wij zijn u graag van dienst. Wilt u gebruikmaken van ons Spoedwet-spoedpakket? Of heeft u een andere vraag? Neem telefonisch contact met ons op via 026-3522824 of via huurrecht@dekempenaer.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail
De specialist(en):

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn