Inhoudsopgave

Verlengingsverzoek ontvangen? Kom meteen in actie!

De verhuurder moet de afwijzing binnen een week na het verzoek van de huurder om het huurcontract tijdelijk te verlengen schriftelijk bij de huurder kenbaar maken.

Heeft de huurder tijdig een verlengingsverzoek ingediend en blijft een schriftelijke reactie van de verhuurder uit, dan is de consequentie dat de huurovereenkomst van rechtswege wordt verlengd conform het voorstel van de huurder.  Gaat u niet akkoord met de door de huurder gewenste verlenging, dan moet u dus binnen één week schriftelijk reageren onder vermelding van de reden(en) die ten grondslag liggen aan de weigering.

Heeft u geweigerd in te stemmen met de gevraagde verlenging, dan kan de huurder de rechter om een oordeel vragen. In sommige gevallen moet u zelf naar de rechter stappen. Daarover leest u meer in onze blog Kan ik verlenging van een huurovereenkomst weigeren?.

Wij kunnen u helpen te bepalen of u het verzoek mag weigeren. Wij stellen dan meteen de weigering voor u op. Zorg wel dat u snel contact met ons opneemt, want u heeft maar één week om te reageren. Een week is snel voorbij. Bel onze specialisten op 026-3522824 of mail naar huurrecht@dekempenaer.nl. Wij kunnen u ook meer vertellen over de mogelijkheden van ons Spoedwet-spoedpakket, waarmee wij u alle zorgen over verlengingsverzoeken uit handen nemen.

Meer lezen over de spoedwet?

Lees onze blogreeks.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn