Inhoudsopgave

Spoedwet tijdelijke huurovereenkomsten verlengd

Eind april werd een spoedwet ingevoerd om het verlengen van tijdelijke huurovereenkomsten mogelijk te maken. De looptijd van die spoedwet zou aflopen op 1 juli 2020, maar is nu verlengd: tijdelijke huurovereenkomsten die eindigen vóór 1 september 2020 kunnen worden verlengd. Als een tijdelijke huurovereenkomst eerder verlengd is, kan nu opnieuw worden verlengd.

Wanneer is de Spoedwet van toepassing?

De Spoedwet geldt alleen voor tijdelijke huurovereenkomsten van 2 jaar of korter (of bij kamerverhuur: 5 jaar of korter). De wet is alleen van toepassing op huurovereenkomsten die eindigen in de periode van 1 april tot en met 31 augustus 2020.

Als de huurovereenkomst al eerder werd verlengd op basis van de Spoedwet, dan is het nu mogelijk om de overeenkomst nogmaals te verlengen. De huurder kan daarom verzoeken binnen 1 week nadat u de huurder daar correct op gewezen heeft. Let op: de reactietermijn voor de verhuurder is nog steeds erg kort (1 week).

Heeft u de huurder al vóór 1 juni 2020 geïnformeerd dat de huurtermijn afloopt? Dan heeft de huurder tot 9 juli 2020 de tijd om het verlengingsverzoek te doen.

Wij helpen graag

De Kempenaer Advocaten ondersteunt bij het afhandelen van verlengingsverzoeken. Om u goed en snel van dienst te kunnen zijn, hebben wij het Spoedwet-spoedpakket ontwikkeld. Wij bewaken voor u de termijnen en brengen voor de verschillende stappen in het proces vaste tarieven in rekening. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent. Neem gerust contact met ons op per mail huurrecht@dekempenaer.nl of bel 026 – 35 22 888.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn