Kan ik als verhuurder een verlenging van een tijdelijke huurovereenkomst voorstellen?

Door: mr. L. (Laurens) Vrakking, Wonen en bouw, Huurrecht Datum: 22 april 2020

De spoedwet tijdelijke verlenging tijdelijke huurovereenkomsten geeft huurders de mogelijkheid om een verzoek te doen voor de verlenging van tijdelijke huurovereenkomsten. Maar ook als verhuurder kunt u een voorstel doen voor verlenging. Hoe werkt dat en wat zijn de verschillen?

Het voorstel van de huurder moet worden gedaan binnen 1 week nadat u de huurder schriftelijk heeft geïnformeerd over (1) het einde van de huurovereenkomst en (2) de mogelijkheden van de spoedwet. Als verhuurder kunt u ook buiten termijn een verlengingsvoorstel doen.

Net als bij het voorstel van de huurder stelt de wet een maximale verlengingstermijn. U kunt voorstellen om de huur te verlengen voor 1, 2 of 3 maanden, maar nooit tot een later datum dan 1 september 2020.

Let op: de minister kan de geldigheidsduur van de wet verlengen. Als dat gebeurt, kan de huurder een tweede verlenging vragen. Dat geldt dus ook als u de eerste verlenging heeft voorgesteld. Als u voorziet dat u de woning kort na de verlengingstermijn nodig heeft, kan het dus verstandiger zijn om geen voorstel te doen.

Houd er rekening mee dat u na de verlenging de huurder opnieuw moet informeren over de einddatum van de huur.

Wij kunnen helpen. Bel onze specialisten op 026-3522824 of mail naar huurrecht@dekempenaer.nl. Wij kunnen u ook meer vertellen over de mogelijkheden van ons Spoedwet-spoedpakket, waarmee wij u alle zorgen over verlengingsverzoeken uit handen nemen.

Meer lezen over de spoedwet?

Lees onze blogreeks.