Inhoudsopgave

Kan ik als verhuurder een verlenging van een tijdelijke huurovereenkomst voorstellen?

De spoedwet tijdelijke verlenging tijdelijke huurovereenkomsten geeft huurders de mogelijkheid om een verzoek te doen voor de verlenging van tijdelijke huurovereenkomsten. Maar ook als verhuurder kunt u een voorstel doen voor verlenging. Hoe werkt dat en wat zijn de verschillen?

Het voorstel van de huurder moet worden gedaan binnen 1 week nadat u de huurder schriftelijk heeft geïnformeerd over (1) het einde van de huurovereenkomst en (2) de mogelijkheden van de spoedwet. Als verhuurder kunt u ook buiten termijn een verlengingsvoorstel doen.

Net als bij het voorstel van de huurder stelt de wet een maximale verlengingstermijn. U kunt voorstellen om de huur te verlengen voor 1, 2 of 3 maanden, maar nooit tot een later datum dan 1 september 2020.

Let op: de minister kan de geldigheidsduur van de wet verlengen. Als dat gebeurt, kan de huurder een tweede verlenging vragen. Dat geldt dus ook als u de eerste verlenging heeft voorgesteld. Als u voorziet dat u de woning kort na de verlengingstermijn nodig heeft, kan het dus verstandiger zijn om geen voorstel te doen.

Houd er rekening mee dat u na de verlenging de huurder opnieuw moet informeren over de einddatum van de huur.

Wij kunnen helpen. Bel onze specialisten op 026-3522824 of mail naar huurrecht@dekempenaer.nl. Wij kunnen u ook meer vertellen over de mogelijkheden van ons Spoedwet-spoedpakket, waarmee wij u alle zorgen over verlengingsverzoeken uit handen nemen.

Meer lezen over de spoedwet?

Lees onze blogreeks.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn