Inhoudsopgave

Mag ik een afhaalservice starten in mijn restaurant?

Veel exploitanten van restaurants en andere eetgelegenheden kiezen ervoor om – nu hun gewone exploitatie tijdelijk verboden is – maaltijden te gaan bezorgen. Zij doen er goed aan om daarover goede afspraken maken met hun verhuurder.

Of je als huurder van een restaurant zelf mag beslissen om een afhaal- of bezorgdienst te beginnen, hangt ervan af wat je met je verhuurder hebt afgesproken over het gebruik van het gehuurde. In de huurovereenkomst staat vaak heel concreet omschreven wat de bestemming van het gehuurde is. Als een afhaaldienst of maaltijdbezorgdienst niet onder die omschrijving valt, is het belangrijk om daar in overleg afspraken over te maken met de verhuurder.

Let op dat ook het bestemmingsplan de aanpassing van de onderneming kan verbieden.

Onze secties huurrecht en bestuursrecht helpen u graag verder om te beoordelen welke mogelijkheden de huurovereenkomst en het bestemmingsplan bieden, en om de (tijdelijke) afspraken goed vast te leggen. Bel gerust met een van onze advocaten op de sectie Huurrecht om vrijblijvend van gedachten te wisselen over uw situatie: 026–352 28 24 of mail: huurrecht@dekempenaer.nl.

Klik hier voor meer blogs die zijn geschreven over (de gevolgen van) het coronavirus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Aanmelden voor nieuws

Stuur ons een mail om op de hoogte blijven van juridische ontwikkelingen.

Mail
De specialist(en):

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn