Geen ontslagvergunning UWV, toch geen billijke vergoeding

Leestijd 3 min - Kennisbank - 21 november 2023

Als een werkgever de arbeidsovereenkomst met een zieke werknemer wil opzeggen, is toestemming van het UWV nodig. Zonder toestemming kan de werknemer aanspraak maken op een billijke vergoeding. Maar niet altijd, leert deze zaak.

WAB: Wijzigingen flexibele arbeid per 1 januari 2020

Leestijd 15 min - Kennisbank - 31 mei 2022

Flexibele arbeid moet minder flexibel en minder aantrekkelijk worden. Om dat te bereiken wordt de zgn. ketenregeling aangepast en de positie van flexwerkers (oproepkrachten en payrollers) verstevigd.

WAB: Premiedifferentiatie WW naar de aard van het contract per 1 januari 2020

Leestijd 4 min - Kennisbank - 18 november 2019

Werkgevers betalen vanaf 1 januari 2020 een lage WW-premie voor werknemers in vaste dienst (niet zijnde oproepcontracten) en voor werknemers met een flexibel contract een hoge WW-premie. De wetgever beoogt hiermee het aangaan van vaste contracten te stimuleren.

WAB: wijzigingen ontslagrecht per 1 januari 2020

Leestijd 11 min - Kennisbank - 18 november 2019

De WAB heeft ten doel dat er meer werknemers aan de slag komen op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Daarvoor is een heel pakket aan maatregelen voorgesteld.

Van Idee tot I.E.

Leestijd 9 min - Kennisbank - 7 maart 2018

Claudine Hermesdorf schreef naar aanleiding van een presentatie tijdens de OPA avond Ideas and Things een artikel over o.a. merkenrecht en hoe je een idee of product kunt beschermen .

Roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog en het Nederlandse restitutiebeleid

Leestijd 5 min - Kennisbank - 12 februari 2018

Tijdens WO-II ontvreemde cultuurgoederen zijn niet allemaal teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar en kwamen zo in de rijkscollectie en in andere museumcollecties terecht. .Het restitutiebeleid blijft mogelijk langer van kracht

Diefstal op internet – 6 praktische tips om je foto’s te beschermen

Leestijd 5 min - Kennisbank - 10 maart 2017

Je hebt een prachtige website ontworpen. Vol trots heb je jouw eigen werk erop gezet. Korte tijd later zie je jouw foto’s echter terug op de website van je concurrent. Wat nu?

De Erfgoedwet 2016: meer rechten voor eigenaren, gebruikers en kopers van cultureel erfgoed

Leestijd 4 min - Kennisbank - 9 november 2016

De Erfgoedwet verandert inhoudelijk niets aan de huidige beschermingsregels van cultureel erfgoed. Wel is nieuw dat eigenaren, gebruikers en kopers beter in de gelegenheid worden gesteld om actief bij te dragen aan het behoud van belangrijk cultuurbezit voor Nederland.

Valse kunst – de kwetsbaarheid van de internationale kunsthandel

Leestijd 6 min - Kennisbank - 11 maart 2016

Van 11-20 maart vindt de toonaangevende kunstbeurs TEFAF plaats in Maastricht. De internationale kunsthandel is een ondoorzichtige markt en fraudegevoelig. Hoe kun je je tegen vervalste kunst beschermen?

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!