Strafrecht

U kunt privé of met uw onderneming geconfronteerd worden met een strafrechtelijk onderzoek. Een strafzaak roept veel vragen op. Wordt u gezien als getuige of als verdachte? Moet u meewerken aan een verhoor en wat houdt een dagvaarding in? Hoe zal het proces verlopen? En wat is de straf, die in een zaak kan worden opgelegd? Wanneer u in verband met een strafbaar feit in aanraking komt met politie of justitie, dan kunt u rekenen op de strafrechtadvocaten van De Kempenaer.

Onze cliënten

We werken zowel voor privépersonen als ondernemingen. We werken nauw samen met de German Desk bij het verlenen van rechtsbijstand aan Duitse ingezetenen die in Nederland worden beboet of vervolgd.

Advies en ondersteuning

We proberen in eerste instantie een strafzitting te voorkomen. Mocht het toch komen tot een zitting, dan staan we u van begin tot eind bij. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in:

  • bestuursstrafrecht (NMa, Arbeidsinspectie, etc.)
  •  cassatiezaken
  • fiscaal, financieel, economisch en ondernemingsstrafrecht
  • integriteit (Wwft, Verklaring Omtrent Gedrag, Wet Bibob)
  • internationaal strafrecht (overlevering, uitlevering, wederzijdse rechtshulp)
  • jeugdstrafrecht
  • milieustrafrecht
  • militair strafrecht
  • ontnemingsprocedures en beslagleggingen
  • wegenverkeersstrafrecht (rijbewijs, ongevallen met ernstige gevolgen).

Onze strafrechtadvocaten maken deel uit van de Sanctiedesk

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of mail naar strafrecht@dekempenaer.nl

Actueel


Kennis

Gevangenisstraf door dreigen met corona: een update

Iemand bedreigen met besmetting met een ernstige ziekte mag niet en is strafbaar. Is dreigen met het coronavirus erger dan dreigen met andere ziektes? Volgens de rechter wel, zo blijkt uit recente uitspraken.

februari 2021

Het coronavirus zorgt voor strengere straffen

Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft het kabinet meerdere maatregelen genomen om te zorgen dat de voorschriften van het RIVM nageleefd zullen worden.

april 2020

De ambtenaar als getuige. Wat moet je weten?

Er zijn meerdere situaties denkbaar waar een ambtenaar wordt opgeroepen als getuige. Wat moet de ambtenaar weten en kan bijstand van een advocaat helpen?

juli 2019

Football Legal #9 June 2018 | Criminal and Civil liability of football players

Article by Jan de Wrede, p. 233-237

oktober 2018

Evenementenrecht: Venlostormt aansprakelijk na overlijden deelneemster?!

Op de organisator rust een zelfstandige plicht om al datgene te doen wat redelijkerwijs van haar gevergd kan worden om potentiële gevaarlijke situaties te voorkomen.

juni 2017

Een kleine strafzaak als ondernemer en toch een gevangenisstraf?

Het zal u maar gebeuren, dat u voor de tweede keer binnen vijf jaar voor iets kleins voor de rechter staat en het dan ineens gaat over gevangenisstraf in plaats van taakstraf.

maart 2017

Rijbewijs automatisch ongeldig, kan dat zonder waarschuwing?

Het komt voor dat uw rijbewijs automatisch ongeldig is geworden zonder dat u daarover een bericht heeft ontvangen. Deze maatregel is bij velen onbekend, waardoor het kan gebeuren dat u nietsvermoedend zonder geldig rijbewijs rijdt en dus in overtreding bent. De strafmaatregelen kunnen vergaand zijn: van (hoge) boetes tot zelfs gevangenisstraffen.

oktober 2016

Aansprakelijkheid en evenementen: Monstertruck Haaksbergen

Uitspraak inzake de strafzaak tegen de bestuurder van de monstertruck die tijdens een evenement in Haaksbergen het publiek inreed en tegen de organisator van evenement.

april 2016