Inhoudsopgave

Weet u of uw huurder de maatregelen in verband met het coronavirus naleeft?

Veel van de maatregelen die de overheid heeft ingesteld om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn gebaseerd op artikel 174 Gemeentewet. De burgemeester kan op grond van die bepaling een noodverordening instellen en panden sluiten ter bescherming van de openbare orde en veiligheid. Veel burgemeesters hebben al van de bevoegdheid gebruik gemaakt om zulke regels in te stellen tegen COVID-19.

Natuurlijk is het vervelend als maatregelen (boetes, gedwongen sluiting) worden opgelegd aan uw huurder. Maar de plaatselijke noodverordeningen kunnen ook worden ingezet tegen de eigenaar van het pand. Zo kan een maatregel behalve indirecte, ook directe gevolgen hebben voor u als verhuurder.

Voorkom dat een boete of sluiting aan u als verhuurder kan worden opgelegd. Dat doet u door in gesprek te gaan met uw huurder over de getroffen voorzorgsmaatregelen en afspraken daarover schriftelijk vast te leggen. Zorg dat duidelijk uit de afspraken blijkt dat de verantwoordelijkheid voor de naleving van de voorschriften bij de huurder ligt.

Wordt er toch een boete aan u opgelegd? Of wordt uw pand gesloten? Neem contact met onze sectie bestuursrecht op om te bespreken wat u daartegen kunt doen (026-352 28 24). Of lees eerst hier over de vraag of uw huurder de huur moet doorbetalen tijdens de gedwongen sluiting.

 

Klik hier voor meer blogs die zijn geschreven over (de gevolgen van) het coronavirus.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn