Zorg en Welzijn

Regie op behandelplannen aanpakken? Met recht (ont)zorgen. Daar maken wij een punt van.

Werken en ondernemen in de zorg- en welzijnssector is geen dag hetzelfde. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, samenwerkingsvormen, huisvesting, arbeidsverhoudingen en de invloed van zorgverzekeraars vragen vaak om gedegen juridisch advies dat verder gaat dan gezondheidsrecht alleen.

Het gezondheidsrecht  kent bestuursrechtelijke, civiel- en strafrechtelijke aspecten.

Het multidisciplinaire Kempenaer-team van de sector Zorg & Welzijn biedt partijen uit de zorgsector juridische ondersteuning op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, tuchtrecht, strafrecht, bouwrecht, omgevingsrecht en meer.

Tot onze cliënten behoren GGZ- instellingen, gehandicaptenzorginstellingen, verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, artsen, fysiotherapeuten, tandartsen, logopedisten (individueel en maatschappen), ziekenhuizen, kinderopvang, leveranciers zorghulpmiddelen

 

Meer weten over onze expertise m.b.t. Zorg en Welzijnzaken?
Neem dan contact op met een van onze advocaten

Meer lezen over Zorg en Welzijn

Bestuurders niet aansprakelijk voor schade wegens non-conformiteit mondmaskers

Tijdens de coronacrisis aan de Nederlandse Staat geleverde mondmaskers blijken non-conform. De Staat wil dat de leverancier ruim € 43 miljoen terugbetaalt, maar dat gebeurt niet. De Staat stelt de bestuurders van de leverancier aansprakelijk voor de schade.

Overstappen van faillissement naar de schuldsanering is niet eenvoudig

De overstap van een persoonlijk faillissement naar de schuldsanering wordt getoetst aan meerdere factoren. Bij psychosociale problematiek geldt: die moet ‘beheersbaar’ zijn, anders komt iemand niet in de WSNP.

Bekijk alle artikelen

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn