Inhoudsopgave

Arnhemse kamerverhuurders moeten voor 25 juli 2020 een beheerder aanmelden

Melding bij vijf of meer kamers

Verhuurt u binnen de gemeente Arnhem vijf of meer kamers in één woning? Dan bent u vanaf 27 juni 2020 verplicht voor die woning een beheerder bij de gemeente aan te melden. De beheerder fungeert bij overlast en klachten als aanspreekpunt voor de bewoners, omwonenden en overheidsinstanties. Ook ziet de beheerder toe op de hygiëne en veiligheid in (de omgeving van) de woning. Niet onbelangrijk: de beheerder van de woning mag daarin zelf geen kamer huren.

De gemeente vertrouwt erop met deze aanpak in het bijzonder overlast te verminderen als gevolg van de intensieve bewoning van panden door verhuur van vijf of meer kamers. Verhuurt u op een adres minder dan vijf kamers, dan hoeft u dus geen beheerder aan te melden.

Minimaal vier weken vóór eerste verhuur melden

U meldt de beheerder minimaal vier weken vóór de eerste verhuur aan, tenzij u vóór 27 juni 2020 ook al vijf of meer kamers in de woning verhuurde. In dat geval kunt u nog tot 25 juli 2020 een beheerder aanmelden. Bij uw aanmelding vermeldt u (1) de naam en het adres van de verhuurder, (2) het KVK-nummer van de verhuurder (indien van toepassing), (3) het adres en de kadastrale gegevens van het pand, (4) de datum van eerste verhuur en (5) de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van de beheerder.

Gevolgen van niet melden

Meldt u geen beheerder aan, dan kan dat directe gevolgen hebben voor u als verhuurder. Verhuur van vijf of meer kamers is dan verboden. Handelt u in strijd met dit verbod, dan kan de gemeente aan u een geldboete opleggen. Bovendien kan de gemeente u een dwangsom opleggen indien u op last van de gemeente niet alsnog een beheerder aanmeldt.

Vragen of meer weten?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen of wilt u meer weten? Onze secties huurrecht en bestuursrecht helpen u graag verder. Bel gerust met een van onze advocaten op de sectie Huurrecht: 026 – 352 28 24 of mail: huurrecht@dekempenaer.nl.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Stuur ons een mail om op de hoogte blijven van juridische ontwikkelingen.

Mail
De specialist(en):

mr. S. (Saskia) Alberts

Advocaat

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn