Inhoudsopgave

Seminar AVG Compliance

Werkt u met persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld de gegevens van uw klanten? En zo ja, voldoet uw bedrijfsvoering dan wel aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

De AVG treedt op 25 mei 2018 in werking en vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG bevat nieuwe concepten, uitgebreide nieuwe verplichtingen voor het bedrijfsleven en versterkt de rechten van diegenen van wie gegevens worden verwerkt.

Door de strenge voorschriften gecombineerd met hoge boetes is het noodzakelijk dat u zich hier goed op voorbereidt. De verwerking van persoonsgegevens leidt tot nieuwe zorgplichten voor de verantwoordelijke, zoals een documentatieplicht en een dataminimalisatiebeleid. Daarbij moet de verantwoordelijke steeds zelf controleren of de verwerking wel in overeenstemming is met de wet- en regelgeving.

In de praktijk wordt het vaak als lastig ervaren om de juiste maatregelen te nemen, die nodig zijn. Wij bieden u daarom ondersteuning bij het implementatieproces en hebben hiervoor drie opties ontwikkeld.

Optie 1 – Ontbijtsessie De Kempenaer 24 april 2018

Tijdens onze ontbijtsessie op 24 april 2018 tussen 8.30 en 9.30 uur wordt u op de hoogte gebracht van de verplichtingen, die ingevolge de AVG op uw organisatie komen te rusten. U ontvangt een checklist, die tijdens de sessie wordt besproken.

Optie 2 – Ontbijt-/lunchsessie op locatie

De onder optie I genoemde sessie kan ook bij u op kantoor, tegen een bescheiden onkostenvergoeding, plaatsvinden. Ook dan ontvangt u een checklist, die wij met u doornemen.

Optie 3 – Geïndividualiseerde sessie bij De Kempenaer Advocaten of op locatie

Bent u al een stuk verder in het implementatieproces, maar loopt u nog tegen bepaalde kwesties aan? In dat geval kunnen wij een sessie op maat organiseren tegen een faire vergoeding. In de bijeenkomst zullen we dan naast de checklist, aandacht besteden aan specifieke, voor u relevante onderdelen uit de AVG. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de door u te gebruiken verwerkingsovereenkomsten, het aanleggen en bijhouden van een door u te gebruiken verwerkingsregister, het opstellen van een protocol datalekken, de aanpak van de risico’s en het beveiligingsbeleid binnen uw organisatie.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Vragen of opmerkingen?

Voor nadere vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Marlene Plaß of Claudine Hermesdorf van de sectie ondernemingsrecht.

Ook verwijzen wij naar het artikel Klaar voor gegevensverwerking ingevolge de AVG ? op onze website.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß...

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

mr. C.M. (Claudine) Hermesdorf...

Advocaat - Partner

RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß...

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn