RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

Certified Information Privacy Professional/Europe CIPP/E 

Duitse cliënten vinden het fijn om in Marlene Plaß een van origine Duitstalige advocaat te treffen. Nederlandse cliënten geeft ze comfort door ze voor te bereiden op zaken waar ze in Duitsland tegenaan kunnen lopen en waar ze zich wellicht nauwelijks van bewust zijn. Zij voelt de nuances aan die subtiel zijn, maar tot grote misverstanden kunnen leiden als ze veronachtzaamd worden.

Wil je meer weten over Marlene? Lees dan het hele interview van Berry Kessels.

Rechtsgebieden

Specialistenverenigingen

  • Nederlands-Duitse Advocatenvereniging DNRV
  • Europäische Anwaltsvereinigung DACH DACH
  • International Association of Privacy Professionals IAPP

Contact

Artikelen Nieuws

Samenwerkingen en overnames in de zorg

Bij samenwerkingsverbanden in de zorg is het in kaart brengen van de interne en externe verhoudingen van belang, evenals het zorgvuldig vastleggen van de afspraken tussen de betrokken partijen. Bij fusies en overnames is een verscheidenheid van juridische aspecten waarmee rekening mee dient te worden gehouden als partijen van plan zijn een dergelijke transactie te bewerkstelligen. Niet alleen de juiste voorwaarden voor de transactie zijn van belang, deze kunnen ook complex zijn vanwege de specifieke regelgeving voor de zorgsector, mededingings- en toestemmingsregels en de gevoeligheid van bepaalde transacties voor de gezondheidszorg.

Overeenkomsten in de zorg

Overeenkomsten worden aan de lopende band gesloten. Ook binnen de zorg. De wet stelt bijzondere eisen aan bepaalde zorgovereenkomsten, zoals de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Het is essentieel om te weten of de zorgovereenkomst voldoet aan deze eisen. De Kempenaer Advocaten helpt bij vragen over overeenkomsten binnen de zorg.

Privacy en gegevensbescherming in de zorg

Privacy en gegevensbescherming spelen een cruciale rol in de zorgsector. Zorgverleners zijn verplicht om gezondheidsinformatie van patiënten te beschermen en de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te waarborgen.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn