Bar en keuken mogen als bestanddeel van gehuurde niet worden verwijderd

Leestijd 3 min - Kennisbank - 16 april 2024

Een bedrijf huurt een bedrijfsruimte in een pand. Daarin heeft het een horecakeuken en barmeubel geplaatst. Hiervoor waren grote aanpassingen aan het pand nodig, zoals aan het leidingwerk en de afvoer. Het bedrijf gaat failliet en de curator wil de keuken en bar weg laten halen en deze verkopen ten behoeve van de boedel. De kantonrechter van de rechtbank Rotterdam staat dat niet toe.

Burgemeester mocht café sluiten na drugsvondst op dak

Leestijd 3 min - Kennisbank - 8 april 2024

Als op het dak van een café drugs worden gevonden, sluit de burgemeester het lokaal voor drie maanden. Onterecht, vindt de eigenaar: er lagen toch geen drugs ín het café?

Wob-verzoek tot informatie over integriteitsonderzoek en intern beraad terecht afgewezen

Leestijd 3 min - Kennisbank - 19 maart 2024

Een eigenares van een café voert een civiele procedure tegen het college van burgemeester en wethouders van haar stad om de schade te verhalen die zij lijdt door geweigerde horecavergunningen. Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) vraagt ze voor deze civiele procedure het college om informatie die is verzameld op basis van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) en om stukken over intern ambtelijk beraad.

Gebruik pand als shisha-lounge in strijd met bestemmingsplan

Leestijd 4 min - Kennisbank - 29 februari 2024

Een pand met horeca-bestemming wordt gebruikt als shisha-lounge. Aan de huurder en de eigenaar van het pand wordt een last onder dwangsom opgelegd; de verkoop van waterpijp in het pand is in strijd met het bestemmingsplan en voor de aanleg van een ventilatiepijp was geen vergunning. De verkoop van waterpijp moet stoppen en de aanleg van de ventilatiepijp ongedaan worden gemaakt.

Geen hogere inkomensderving dan toegekende nadeelcompensatie voor strandhotel

Leestijd 3 min - Kennisbank - 14 februari 2024

De duinrand bij een hotel in een kustgemeente wordt aangepast ter versterking van de kustlijn. De exploitant van het hotel heeft hierdoor omzetverlies en vindt dat hij te weinig nadeelcompensatie ontvangt.

Verblijf in chalet of blokhut is formeel geen ‘kamperen’

Leestijd 3 min - Kennisbank - 6 juni 2023

Wetten moeten duidelijk zijn. Dan kunnen burgers en overheden zich er beter aan houden. Zijn wetten toch wat vaag, dan is het aan de rechter de wet uit te leggen. En als de rechter het ook niet precies weet? Dan is er altijd nog het woordenboek.

Kermis op landgoed mag wegens brandveiligheid niet doorgaan

Leestijd 4 min - Kennisbank - 10 mei 2023

Een exploitant wil een kermis houden op een landgoed. Een bewoner van dat landgoed verzet zich tegen de verleende evenementenvergunning. Zijn bezwaren worden van tafel geveegd – op één na. Dat bezwaar is voldoende om de vergunning te schorsen.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!