mr. P.C.M. (Pedro) Heinen

Adviseur

Pedro Heinen ging na de middelbare school het leger in en werken voor de militaire inlichtingendienst. Het advies om officier te worden en naar de Koninklijke Militaire Academie te gaan, de sloeg hij in de wind. In plaats daarvan koos hij voor Rechten. Hij specialiseerde zich in het bestuursrecht en het omgevingsrecht: de wereld van wetten en regels voor overheden, burgers en bedrijven.

Pedro was tot 2024 advocaat-partner bij De Kempenaer Advocaten.

Wil je meer weten over Pedro? Lees dan het hele interview door Berry Kessels

Rechtsgebieden

Contact

Artikelen Nieuws

Zorg en overheid

Met de introductie van marktwerking in de zorg hebben zorginstellingen meer eigen taken en bevoegdheden gekregen die juridische risico’s met zich brengen. Zorginstellingen zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor financiering, realisatie en exploitatie van zorgvastgoed. En uiteraard hebben zorgaanbieders voortdurend te maken met subsidievraagstukken, nieuwe regelgeving en doorlopend toezicht.

Omgevingswet

Per 1 januari 2021 zou de Omgevingswet (eindelijk) in werking treden. Deze wet bundelt wet- en regelgeving voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu en water. De Omgevingswet vereenvoudigt het huidige wettelijk kader voor ruimtelijke projecten en beoogt een integrale benadering van de verschillende facetten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving. De datum van 1...

ABRvS 18-05-2022

De Gemeentestem 2022/72 | Handhaving vakantiepark. Geen definitiebepaling van perceel in het Bor.  Stolpboerderij geen hoofdgebouw. Recreatiewoningen geen bijbehorende bouwwerken. Berging met veranda niet vergunningvrij. (Texel)
De rechtbank heeft ten onrechte de stolpboerderij als hoofdgebouw aangemerkt. Dat de stolpboerderij er als eerste stond en daarmee volgens partijen het oorspronkelijke hoofdgebouw was, maakt dat, wat daar ook van zij, gezien de omschrijving van hoofdgebouw in artikel 1 van bijlage II van het Bor, niet anders. De recreatiewoningen zijn daarom geen bijbehorende bouwwerken bij de stolpboerderij.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn