Inhoudsopgave

Verlenging coronamaatregel door de overheid

De overheid heeft de bestaande maatregelen verlengd tot en met 28 april 2020. Dat betekent dat evenementen, ongeacht de grootte, niet zijn toegestaan tot en met die datum.

Annulering van evenementen die plaatsvinden in de periode 1 april 2020 tot en met 28 april 2020

 • Een opdrachtgever heeft het evenement geannuleerd dat plaatsvindt in de periode van 1 april 2020 tot en met 28 april 2020, voorafgaand aan de maatregelen van de overheid op 31 maart 2020.
  Hiervoor geldt de normale annuleringsregeling. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht.
 • Een opdrachtgever heeft het evenement geannuleerd dat plaatsvindt in de periode van 1 april 2020 tot en met 28 april 2020, voorafgaand aan de maatregelen van de overheid op 31 maart 2020 en de opdrachtgever beroept zich alsnog op juridische overmacht.
  Hiervoor geldt de normale annuleringsregeling. Er kan niet achteraf een beroep op overmacht worden gedaan. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht.
 • Een opdrachtgever heeft het evenement geannuleerd dat plaatsvindt in de periode van 1 april 2020 tot en met 28 april 2020, na de maatregelen van de overheid op 31 maart 2020 en de opdrachtgever doet een beroep op overmacht.
  De opdrachtgever kan annuleren en kan een beroep doen op juridische overmacht. Opdrachtgever hoeft geen annuleringsvergoeding te betalen, maar is de aanbetaling wel kwijt.

Annulering van evenementen die plaatsvinden in de periode na 28 april 2020

 • Een opdrachtgever heeft het evenement geannuleerd dat plaatsvindt in de periode na 28 april 2020.
  Hiervoor geldt de normale annuleringsregeling. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht.
  Echter, bij de opdrachtgever kunnen andere omstandigheden spelen waardoor deze wel een beroep op overmacht kan doen, zodat de opdrachtgever geen annuleringsvergoeding verschuldigd is. Die overmachtssituatie dient dan naar verkeersopvatting niet voor rekening van de opdrachtgever te komen, wat de opdrachtgever dient te bewijzen.

Let op: Bij consumenten bestaat de mogelijkheid dat het niet terugbetalen van de aanbetaling als onredelijk wordt beschouwd, zodat richting consumenten de aanbetaling wel dient te worden terugbetaald. Dit hangt er onder andere van af of de eventorganisator reeds werkzaamheden heeft verricht, en zo ja welke kosten de eventorganisator heeft moeten maken.

Meer Corona-artikelen 

Kijk op onze Corona Desk pagina voor meer artikelen die zijn geschreven over (de gevolgen van) het coronavirus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten. Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn