Inhoudsopgave

Scheiden door middel van Mediation

Scheiden in tijden van Corona

In deze tijd van Corona is er al veel onzekerheid: onzekerheid over uw gezondheid, uw inkomen, enz. U brengt veel tijd samen door met uw partner, al dan niet samen met uw kinderen. Dit kan leiden tot meer saamhorigheid, maar ook tot meer onenigheid in het gezin. Soms gaat dit zover dat een scheiding onoverkomelijk is.

Scheiden door middel van mediation

Mogelijk wilt u de scheiding uitstellen, gelet op alle onzekerheid, die er al is. Dat is begrijpelijk, maar het hoeft niet. Ook in deze moeilijke tijden, helpen wij u door de scheiding heen. Mediation kan daarbij een goede oplossing zijn. Bij mediation kiest u er samen voor om in overleg uw scheiding te regelen. U maakt samen afspraken met behulp van de mediator. Zo wordt verdere onzekerheid over uw toekomst en financiën zo veel mogelijk weggenomen.

Uw kinderen

Als er minderjarige kinderen zijn, bespreken we tijdens de mediation de zorgregeling en de verdeling van de kosten van de kinderen. Daarnaast komt de verdeling van de huwelijksgemeenschap/verrekening huwelijkse voorwaarden aan bod en eventuele partneralimentatie.

Persoonlijke aandacht en praktische aanpak

We besteden veel aandacht aan uw persoonlijke situatie en alle praktische zaken. Denk daarbij aan een goede regeling voor huisvesting (de woning), ieders financiële situatie na scheiding, bank- en verzekeringszaken enz.

Mediation tijdens Corona

Tijdens Corona letten wij uiteraard goed op uw en onze veiligheid. Wij doen mediatons online en – wanneer de omstandigheden dat toelaten – in een veilige, grote ruimte op ons kantoor.

Kosten van mediation

Bij mediation maakt u samen gebruik van één advocaat-mediator. Zo bespaart u hoge kosten. Ook kunt u gebruik maken van ons mediationarrangement. De kosten lichten wij u graag toe.

Hoe nu verder

Mediation start door overleg met uw partner. Wanneer u samen bereid bent tot mediation, maken we een afspraak. Wanneer overleg met uw partner niet mogelijk is, kunt u ook zonder overleg contact met ons opnemen. Wij nodigen u en uw partner dan uit voor een gesprek.

Meer informatie

Voor meer informatie over mediation, onze mediators en scheiden klikt u op de betreffende termen hiervoor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn