HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

De Kempenaer Advocaten

De Kempenaer werkt voor ondernemingen, overheden en non-profit organisatie, die wij op uiteenlopende gebieden adviseren en ondersteunen. Onze advocaten werken samen in teams, secties en multidisciplinaire praktijken binnen het vastgoed- en ondernemingsrecht. Van oudsher zijn wij betrokken bij onderstaande sectoren, maar ook in elk denkbaar ander marktgebied staan we u graag bij.

Sinds 1816

De Kempenaer ist seit 1816 dabei. Wir sind in Arnheim verwurzelt und arbeiten regional, national und international für Kunden aus einer Vielzahl von Branchen.

Nachrichten & Wissen

Plafondbouwer mag aangenomen werk niet uitvoeren en eist vergoeding

Leestijd 3 min - Kennisbank - 1 maart 2024

Een plafondbouwer kan aangenomen werkzaamheden niet uitvoeren, omdat de aannemer ze door een ander laat uitvoeren. Hij eist van de aannemer daarom vergoeding van de gehele aanneemsom. Volgens de plafondbouwer is sprake van opzegging van een aanneemovereenkomst.

Bank niet aansprakelijk voor faillissement reisorganisatie

Leestijd 4 min - Kennisbank - 1 maart 2024

Een grote reisorganisatie gaat failliet nadat de bank de kredietrelatie met deze organisatie heeft opgezegd. De rechtsopvolger van de reisorganisatie eist een schadevergoeding van de bank, nu die het faillissement zou hebben veroorzaakt.

Werkgever had voor re-integratie eerst mediation moeten proberen

Leestijd 3 min - Kennisbank - 1 maart 2024

Een werkgever wil dat een werknemer meewerkt aan zijn re-integratie na ziekte door een arbeidsconflict en vraagt de rechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden als de man weigert. Volgens de rechtbank Limburg had de werkgever hem echter eerst mediation moeten aanbieden.

Gebruik pand als shisha-lounge in strijd met bestemmingsplan

Leestijd 4 min - Kennisbank - 29 februari 2024

Een pand met horeca-bestemming wordt gebruikt als shisha-lounge. Aan de huurder en de eigenaar van het pand wordt een last onder dwangsom opgelegd; de verkoop van waterpijp in het pand is in strijd met het bestemmingsplan en voor de aanleg van een ventilatiepijp was geen vergunning. De verkoop van waterpijp moet stoppen en de aanleg van de ventilatiepijp ongedaan worden gemaakt.

Politieke berichten van werknemer op LinkedIn geen reden voor ontslag

Leestijd 5 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Een werknemer plaatst twee berichten op LinkedIn over het conflict tussen Hamas en Israël. De werkgever stuurt direct aan op beëindiging van de arbeidsovereenkomst, maar handelt daarmee volgens de kantonrechter ‘ernstig verwijtbaar’.

Burgemeester mocht garagebedrijf met gestolen spullen niet direct sluiten

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Bij een garage op een bedrijventerrein worden gestolen auto-onderdelen aangetroffen. De burgemeester wil de garage direct sluiten, maar vindt de voorzieningenrechter op zijn weg.

Proaktiv

Wir lösen gerne Probleme, aber wir ziehen es vor, Ihnen zu helfen, sie zu vermeiden. Es ist besser, seine Angelegenheiten im Voraus zu regeln.  

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn