HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

De Kempenaer Advocaten

De Kempenaer werkt voor ondernemingen, overheden en non-profit organisatie, die wij op uiteenlopende gebieden adviseren en ondersteunen. Onze advocaten werken samen in teams, secties en multidisciplinaire praktijken binnen het vastgoed- en ondernemingsrecht. Van oudsher zijn wij betrokken bij onderstaande sectoren, maar ook in elk denkbaar ander marktgebied staan we u graag bij.

De Kempenaer - seit 1816

De Kempenaer ist seit 1816 dabei. Wir sind in Arnheim verwurzelt und arbeiten regional, national und international für Kunden aus einer Vielzahl von Branchen.

Nachrichten & Wissen

Vacatures advocaten Bestuursrecht • Omgevingsrecht

Leestijd 3 min - Nieuws - 29 september 2023

Wij zoeken twee bevlogen advocaten – een advocaat-stagiaire en een advocaat-medewerker – met passie voor het bestuurs- en omgevingsrecht, die samen met onze advocaten de schouders willen zetten onder interessante en complexe vraagstukken. Wij zijn een middelgroot advocatenkantoor in Arnhem. We werken regionaal, nationaal en internationaal voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Onze advocaten werken op hoog...

Onderhuurder krijgt schade vergoed als hoofdhuurder pand moet verlaten

Leestijd 3 min - Kennisbank - 27 september 2023

Wat gebeurt er als een huurder van een winkelruimte het pand moet ontruimen, terwijl hij dat heeft onderverhuurd aan een ander? Die onderhuurder moet ook vertrekken, terwijl hem niets kan worden verweten. Wie betaalt dan zijn schade?

Lekkende serre? Bouwbedrijf kan niet worden verplicht deze af te breken

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 september 2023

Als een bedrijf een serre plaatst die maar blijft lekken, kan de overeenkomst worden ontbonden. Het bouwbedrijf kan echter niet worden verplicht de serre af te breken. Dat moet de eigenaar zelf doen, maar de kosten daarvoor moet het bedrijf wel vergoeden.

Herstructureringsdeskundige kan ook onnodige vertraging veroorzaken

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 september 2023

Als schuldeisers in een Whoa-procedure verzoeken om een herstructureringsdeskundige, dan wijzen rechtbanken dat doorgaan toe. In deze zaak zou de benoeming echter leiden tot onnodige vertraging, wat juist niet in het belang is van de schuldeisers.

Zet niet te snel een recherchebureau in om zieke werknemer te observeren

Leestijd 3 min - Kennisbank - 27 september 2023

Als een werkgever het niet vertrouwt wanneer een medewerker zich ziek meldt, kan niet zomaar een recherchebureau worden ingeschakeld. Als daarvoor geen heel goede reden is, kan dit de werkgever duur komen te staan.

Graafwerkzaamheden moeten altijd worden gemeld

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 september 2023

Graven kan leiden tot schade aan kabels en leidingen. Daarom moeten graafwerkzaamheden worden gemeld, ook al wordt er niet diep gegraven. Zonder melding kan een fikse boete volgen.

Kabinet gaat dividendstrippen aanpakken

Leestijd 3 min - Kennisbank - 27 september 2023

Aan dividendstrippen moet een einde komen, vindt het kabinet. Het is een vorm van belastingontwijking (of fraude) die de schatkist de afgelopen jaren miljarden euro’s heeft gekost.

Seminar Zorg en Wonen • 7 november 2023

Leestijd 3 min - Nieuws - 25 september 2023

bouwstenen voor een zorgzame samenleving Op 7 november 2023 organiseren de sectoren Zorg & Welzijn en Bouw & Corporaties van De Kempenaer het seminar “Zorg en Wonen bouwstenen voor een zorgzame samenleving” in de Koepelgevangenis Arnhem. Programma 14.45 – 15.00 uur   ontvangst in de Kapel 15.00 – 15.35 uur   documentaire ‘Schaduwvolk’ Een korte documentaire over de 23-jarige...

'Verrassingskelder' onder garage maakt woonhuis niet ‘non-conform’

Leestijd 4 min - Kennisbank - 19 september 2023

Kan een koper van een woonhuis nog onder de koopovereenkomst uit als hij vóór de levering iets aan het huis ontdekt wat hem niet bevalt? Er mag niet te snel worden aangenomen dat een woonhuis ‘non-conform’ is, aldus het gerechtshof.

Consument niet gebonden aan oneerlijke algemene voorwaarden

Leestijd 3 min - Kennisbank - 19 september 2023

Door een organisatie gehanteerde algemene voorwaarden moeten eerlijk zijn. Is dat niet zo, dan is een consument er niet aan gebonden. Zoals deze patiënt, die daarom niet alle tandartskosten hoeft te betalen.

Zonder procesbelang doet de rechtbank geen uitspraak

Leestijd 3 min - Kennisbank - 19 september 2023

Wie een zaak bij de rechtbank aanspant, moet een procesbelang hebben. Alleen om principiële redenen een uitspraak proberen af te dwingen, daar gaan rechtbanken niet in mee. Dat merkte deze bewoner.

Welke vennoot mag vennootschap onder firma voortzetten na conflict?

Leestijd 4 min - Kennisbank - 19 september 2023

Twee vennoten willen hun bedrijf beëindigen. Beiden willen de zaak voortzetten zonder de ander. De rechtbank Rotterdam besliste wie dat mag doen.

Proaktiv

Wir lösen gerne Probleme, aber wir ziehen es vor, Ihnen zu helfen, sie zu vermeiden. Es ist besser, seine Angelegenheiten im Voraus zu regeln.  

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn