mr. L.D. (Lotte) Braakhuis

Advocaat

Lotte Braakhuis ist Rechtsanwältin in den Niederlanden im internationalen Handels- und Arbeitsrecht. Sie hat sowohl die deutsche als auch die niederländische Staatsangehörigkeit und hat in beiden Ländern einen Teil Ihres Jura-Studiums absolviert. Sie nutzt ihre interkulturelle Erfahrung und die Kenntnis beider Rechtssysteme, um bei grenzüberschreitenden Angelegenheiten zu beraten. 

Rechtsgebiete

  • German Desk 
  • Arbeitsrecht
  • Handelsrecht

Fachverbände

  • Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung DNRV  
  • Deutsch-Niederländische Juristenkonferenz 

Zusätzliche Funktionen 

Expertin für Arbeits- und Gesundheitsrecht Association of European Border Regions (AEBR))

Rechtsgebieden

Specialistenverenigingen

Contact

Artikelen Nieuws

Verantwoordelijkheidsverdeling tussen zorgverleners – De rol van de regiebehandelaar

Sinds de uitspraken van het Centraal Tuchtcollege in 2021 over de rol van de regiebehandelaar is voor zorgverleners niet altijd even duidelijk hoe hun verantwoordelijkheidsverdeling eruitziet. Recent is er door de FMS een factsheet gepubliceerd over samenwerking in de zorg en in het bijzonder de rol van de regiebehandelaar.

Overeenkomsten in de zorg

Overeenkomsten worden aan de lopende band gesloten. Ook binnen de zorg. De wet stelt bijzondere eisen aan bepaalde zorgovereenkomsten, zoals de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Het is essentieel om te weten of de zorgovereenkomst voldoet aan deze eisen. De Kempenaer Advocaten helpt bij vragen over overeenkomsten binnen de zorg.

Privacy en gegevensbescherming in de zorg

Privacy en gegevensbescherming spelen een cruciale rol in de zorgsector. Zorgverleners zijn verplicht om gezondheidsinformatie van patiënten te beschermen en de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te waarborgen.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn