Inhoudsopgave

Grootschalig onderzoek naar websites door Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal op korte termijn een grootschalig onderzoek naar websites doorvoeren, aldus een woordvoerder van de AP. Uit onderzoek van NOS blijkt dat veel websites mogelijk de wet overtreden.

Een privacy statement is bijvoorbeeld verplicht voor elke website die persoonsgegevens verwerkt. De websitebezoeker moet namelijk transparant kunnen inzien welke gegevens van hem of haar, waarvoor en op welke manier worden verwerkt. Daarbij kan het gaan om persoonsgegevens die de persoon bewust zelf opgeeft, bijvoorbeeld door het invullen van een bestelformulier.

Maar het kan ook persoonsgegevens betreffen die voor de gebruiker niet klaarblijkelijk worden verwerkt. Denk aan IP adressen, te identificeren zoekgedrag en dergelijke. Weet u welke plug-ins en tools op uw website persoonsgegevens verwerken? Heeft u de bezoeker van uw website daarover geïnformeerd en waar nodig op juiste wijze om toestemming gevraagd? Hoe staat het met uw cookie-beleid?

U bent de verantwoordelijke van uw website. Laat uw website screenen en voorkom boetes. Onze websitescan biedt u een praktische oplossing, waarmee u in korte tijd een overzicht heeft van risico´s en actiepunten. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met CIPP/E Marlene Plaß via m.plass@dekempenaer.nl of bel +31 (0)26 35 22 825.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß...

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß...

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn