Leestijd 3 min - Kennisbank - 7 mei 2025
Een man woont met zijn partner en kind in een huurwoning van een woningcorporatie. De man heeft een fikse huurachterstand. Omdat de man failliet is, vordert de woningcorporatie de achterstallige huur van de curator. Ook wil de woningcorporatie dat de huurovereenkomst wordt ontbonden.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 30 april 2025
Een lekkage in een huurwoning leidt tot verminderd huurgenot. Maar dit is niet van dien aard dat de verhuurder de huurprijs enkele maanden moet verlagen.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 16 april 2025
Een groot gezin (zeven kinderen) veroorzaakt structureel geluidsoverlast. Als zij een alternatieve woning weigeren, zit er niets anders op dan de huurovereenkomst te ontbinden. Dan pas krijgen de buren het woongenot waar zij recht op hebben.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 9 april 2025
Een man huurt een woning van een woningcorporatie. Volgens de woningcorporatie verhuurt de man de woning aan zijn zoon en schoondochter en woont hij zelf ergens anders. De man betwist dit. Het lukt hem echter niet dat te bewijzen in deze zaak voor het gerechtshof Den Haag
Leestijd 3 min - Kennisbank - 19 maart 2025
In een huurovereenkomst staat dat de huurder administratiekosten moet betalen als zij de huur te laat overmaakt. Maar daarmee wijkt de verhuurder af van de wet, en wel in het nadeel van de consument. Dit is een oneerlijk beding, dat door de kantonrechter wordt vernietigd.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 11 februari 2025
Een huurder wil graag dat zijn huur wordt verlaagd omdat er gebreken zouden zijn aan zijn huurwoning. De verhuurder, een woonstichting, wil dat het huurcontract wordt ontbonden omdat de man de woning te weinig gebruikt. De kantonrechter van de rechtbank Rotterdam wijst het verzoek van beide partijen af.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 3 februari 2025
Een zoon, die inwoont bij zijn dementerende moeder om voor haar te zorgen, kan niet als medehuurder worden aangemerkt. Daarvoor ontbreekt de vereiste wederkerigheid.
Leestijd 5 min - Kennisbank - 20 januari 2025
Een stel huurt een woning. Voor aanvang van de huur betalen zij de verhuurder een waarborgsom. Als ze die na afloop van de huurperiode niet terugkrijgen, wenden ze zich met succes tot de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 7 januari 2025
Een kamerhuurder krijgt te maken met bepalingen in de huurovereenkomst die nogal opmerkelijk zijn. De kantonrechter onderzoekt of dit oneerlijke bedingen zijn.
Kantoorgebouw “Rijnpoort”
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem
Nederland
Postbus 9218
6800 HX Arnhem
Nederland
T: +31 (0)26 352 28 88
E: mail@dekempenaer.nl
BTW: NL 8179.35.769.B01
KvK: 09170618
Copyright © 2025 De Kempenaer Advocaten