Evenementenrecht

Evenementen worden steeds groter, complexer en gevarieerder. Ga er maar aan staan als organisator. Want u wilt niet alleen de maatschappelijke en commerciële kansen volop benutten, u wilt ook risico’s beheersen. Een kleine tegenslag kan immers grote gevolgen hebben. De advocaten van De Kempenaer staan u graag met juridische, strategische en beleidsmatige raad en daad bij. U organiseert het, wij regelen het!

Onze cliënten

De Kempenaer werkt voor organisatoren van festivals, bedrijfsfeesten en publieke evenementen. Daarnaast adviseren wij evenementenlocaties, artiesten, eventmanagers en overheden. Zo zijn we preferred legal partner van de Dutch Venue Association. Een vereniging voor grote evenementenlocaties, die zich onderscheiden op basis van authenticiteit en professionaliteit. Onze advocaten streven naar het beste resultaat voor de organisatie en fungeren als klankbord bij het nemen van zowel alledaagse als strategische beslissingen.

Advies en ondersteuning

De Kempenaer staat u bij op elk denkbaar gebied. Of het nu een advieskwestie of bijstand in een procedure betreft, onze advocaten zijn thuis in de evenementenbranche en zorgen ervoor dat uw evenement een succesvolle en onvergetelijke belevenis wordt.

  • Overeenkomsten met leveranciers, deelnemers, artiesten, vrijwilligers
  • Algemene in- en verkoopvoorwaarden
  • Aansprakelijkheid (leveranciers, deelnemers, bezoekers, omwonenden)
  • Vergunningen
  • Sponsoring
  • Licentieovereenkomsten
  • Auteursrecht en handelsnaamrecht
  • Misleidende reviews op internet
  • Mediaoptreden

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of mail naar evenementenrecht@dekempenaer.nl

Kennis

De No-nonsense route | Entertainment Business (EB) juni 2019

Interview met advocaat Jan de Wrede over de media aanpak bij problemen in de entertainmentbranche en hoe problemen te voorkomen.

juni 2019

Evenementenrecht: verantwoordelijkheid organisator Escape room

Het is eigenlijk niet meer weg te denken bij bedrijfsfeestjes, de “Escape room”. Immens populair bij jongeren en vrijgezellenfeesten. Dat het ook kan misgaan, is helaas recentelijk gebleken in Polen. Hoe zit het met regelgeving in Nederland ten aanzien van Escape rooms?

januari 2019

Evenementenrecht: aansprakelijkheid vreugdevuur Scheveningen

Door een veel te hoge brandstapel is in Scheveningen de nodige schade ontstaan aan fietsen, auto’s en gebouwen. De burgemeester van Den Haag wees de beschuldigende vinger naar de organisator van het vreugdevuur. Maar, is dat wel terecht? Welke partijen kunnen aansprakelijk worden gesteld?

januari 2019

Evenementenrecht: Venlostormt aansprakelijk na overlijden deelneemster?!

Op de organisator rust een zelfstandige plicht om al datgene te doen wat redelijkerwijs van haar gevergd kan worden om potentiële gevaarlijke situaties te voorkomen.

juni 2017

Aansprakelijkheid en evenementen: beperking aansprakelijkheid voor de schade van bezoekers en deelnemers mogelijk?

Tijdens een race-evenement haakten twee motorrijders in elkaar, waardoor zij het publiek inreden. Kan een organisator de aansprakelijkheid beperken?

juni 2016

Juridische tips voor bedrijven werkzaam in de evenementenbranche

Het evenementenseizoen staat weer voor de deur en het aantal evenementen neemt toe. Bij evenementen kan veel misgaan. Als er dan iets misgaat, dan haalt dat vandaag de dag met enige regelmaat het nieuws.

mei 2016