RAin mr. M.M. (Marlene) Plaß

Advocaat en Rechtsanwältin (D)

Certified Information Privacy Professional/Europe CIPP/E 

Marlene Plass ist in Deutschland geboren und aufgewachsen. Sie hat in den Niederlanden Jura mit dem Schwerpunkt Gesellschaftsrecht studiert und ist in den Niederlanden und in Deutschland als Rechtsanwältin zugelassen. Marlenes Arbeit zeichnet sich durch eine strategische Vorgehensweise mit pragmatischen Lösungen aus. Ihre Fachgebiete sind das internationale Privatrecht, Handelsrecht, und (grenzübergreifende) (Um)Strukturierungen. Außerdem ist sie im Besitz der Zertifizierung Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) und somit unsere Expertin für Datenschutz.

Rechtsgebiete

  • Gesellschaftsrecht
  • Handelsrecht
  • German Desk 

Fachverbände

  • Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung DNRV
  • Europäische Arbeitnehmervereinigung DACH DACH
  • International Association of Privacy Professionals IAPP

Zusätzliche Funktionen 

 

Rechtsgebieden

Contact

Artikelen Nieuws

Samenwerkingen en overnames in de zorg

Bij samenwerkingsverbanden in de zorg is het in kaart brengen van de interne en externe verhoudingen van belang, evenals het zorgvuldig vastleggen van de afspraken tussen de betrokken partijen. Bij fusies en overnames is een verscheidenheid van juridische aspecten waarmee rekening mee dient te worden gehouden als partijen van plan zijn een dergelijke transactie te bewerkstelligen. Niet alleen de juiste voorwaarden voor de transactie zijn van belang, deze kunnen ook complex zijn vanwege de specifieke regelgeving voor de zorgsector, mededingings- en toestemmingsregels en de gevoeligheid van bepaalde transacties voor de gezondheidszorg.

Overeenkomsten in de zorg

Overeenkomsten worden aan de lopende band gesloten. Ook binnen de zorg. De wet stelt bijzondere eisen aan bepaalde zorgovereenkomsten, zoals de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Het is essentieel om te weten of de zorgovereenkomst voldoet aan deze eisen. De Kempenaer Advocaten helpt bij vragen over overeenkomsten binnen de zorg.

Privacy en gegevensbescherming in de zorg

Privacy en gegevensbescherming spelen een cruciale rol in de zorgsector. Zorgverleners zijn verplicht om gezondheidsinformatie van patiënten te beschermen en de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te waarborgen.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn