Inhoudsopgave

Werken met zicht op de Eusebius en de Stevenstoren • Artie Kasi

Artie Kasi is opgeleid als juridisch secretaresse. Als haar iets wordt gevraagd, vraagt ze door. Niet alleen omdat ze het interessant vindt, maar vooral om zo goed mogelijk te helpen. In haar vrije tijd maakt ze kleurrijke foto’s van de natuur.

Interview door Berry Kessels

Het uitzicht vanaf de achtste verdieping is fenomenaal. Station Arnhem Centraal en de Eusebiustoren liggen onder handbereik aan de noordkant. Bij goed weer zijn de Waalbrug en de Sint Stevenstoren van Nijmegen in het zuiden te zien. Hier werkt Artie Kasi met veel genoegen. Ooit begonnen in 2003, maar toen moest ze na korte tijd weg vanwege bezuinigingen. De Kempenaer Advocaten zette haar niet zomaar op straat. ‘Ze hebben me goed geholpen bij het vinden van een ander kantoor.’ In 2009 kwam ze terug en ze is nooit meer weggegaan.

‘Ik pas mijn schrijfstijl aan aan die van de advocaten’

Artie Kasi is opgeleid als juridisch secretaresse en doet bouwrecht, huurzaken, bestuursrecht en strafrecht. Het liefste duikt ze diep in een dossier. ‘Ik vraag altijd door om meer informatie over de zaak te krijgen. Dat vind ik interessant en daardoor kan ik de cliënt beter helpen.’ Als secretaresse ondersteunt ze in principe alle advocaten. Rolberichten van de rechtbank bijhouden en deze rolberichten doorgeven aan cliënten en verwerken in de agenda en de taken van de advocaten.  Voor ze aan de slag gaat om een brief op te stellen, vraagt ze naar het dossier. ‘Daarin kan ik zien hoe ze het willen hebben. Ik pas mijn schrijfstijl aan aan die van de advocaten’.

Genieten van kleuren uit de natuur

Ze heeft twee zonen. Een van elf, fanatiek voetballer bij de vereniging in het dorp en een zoontje dat in de herfst van 2021 is geboren. In haar vrije tijd gaat ze graag naar buiten. ‘Ik fotografeer graag de natuur en het landschap: de kleuren van de herfst en bloemen. Tijdens wandelingen geniet ik van de rust en de vogeltjes. Ik heb iets met roodborstjes.’ Ze geniet van haar dagjes uit met haar gezin. Haar échte vakantiegevoel bloeit op tijdens een reis naar Suriname met bezoek aan de familie daar. En natuurlijk geniet ze ook van de uitbundige schoonheid van de Surinaamse jungle.

Inspiratie beroepskeuze

Haar zus inspireerde haar bij haar beroepskeuze. ‘Zij is jurist. Ik zag vaak wetboeken en juridische stukken liggen op haar bureau. Dat vond ik interessant. Ik kan slecht tegen onrecht. Sommige mensen moeten echt vechten om voor zichzelf op te komen. Er zitten sowieso altijd twee kanten aan een verhaal.’

De twee halve bollen van stadion Gelredome zijn ook zichtbaar vanuit het kantoor van De Kempenaer. Artie Kasi komt er zelden. ‘Zelf ben ik voor Ajax. Mijn man komt uit Nijmegen. Dus een NEC’er’, lacht ze. ‘Het is dus altijd “gezellig” als wij samen naar voetbal kijken’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Het team achter de advocaat

Al bijna twee jaar beheerst corona ons leven. Met mondkapjes, lockdowns, anderhalve meter en videocalls. We missen het persoonlijk contact. We ontberen gesprekken over andere zaken dan de inhoud en dat is jammer. Wij denken dat ook de ‘koetjes en de kalfjes’ bijdragen aan wederzijds begrip – noodzakelijk om goed ons werk te doen. Daarom plaats(t)en we vanaf februari 2022 iedere week een interview door Berry Kessels met onze mensen. In ‘de mens achter de zaak’ en ‘het team achter de advocaat‘ leert u ons beter kennen.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn