Inhoudsopgave

Verdelen nalatenschap

Verdelen nalatenschap

Als u erfgenaam bent dan zal op een zeker moment de erfenis moeten worden verdeeld. Erfgenamen bepalen dan wie wat krijgt uit de erfenis. Dat kan pas als alle schuldeisers van de nalatenschap zijn betaald en alle erfgenamen het eens zijn over de verdeling.

Als één of meerdere erfgenamen niet willen meewerken aan de verdeling, dan is het mogelijk om de rechter te vragen om de verdeling te bepalen.
Het kan zijn dat de ene erfgenaam meer waardevolle goederen heeft gekregen dan de ander of dat er discussie bestaat over wat te doen met de waardevolle goederen.
Het kan ook zijn dat u een voorschot wenst op de nalatenschap. De hoofdregel is dat dit niet mogelijk is. Het zou echter kunnen zijn dat u door het niet uitkeren van het voorschot van een ruimschoots positieve boedel in grote problemen dreigt te komen. U kunt dan de rechtbank vragen om een voorschot op de erfenis.

Informatie

Wilt u meer informatie over de verdeling van de erfenis, neem gerust contact met ons op via ons telefoonnummer +31 (0)26 3522 888 of per mail familierecht@dekempenaer.nl en vraag naar Nynke de Jager, onze erfrechtspecialist.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn