Inhoudsopgave

Samengesteld gezin

Stiefplan

Veel gescheiden partners vinden een nieuwe partner, al dan niet met kinderen. Zo ontstaat het samengestelde gezin/stiefgezin. Het vergt het nodige geregel om een samengesteld gezin goed op de rit te krijgen …. en te houden. Agenda’s van meerdere gezinnen moeten op elkaar afgestemd worden enz..

Wie betaalt voor welke kinderen?

Wanneer er sprake is van een samengesteld gezin speelt ook de vraag welke personen onderhoudsplichtig zijn jegens welke kinderen. Zo wordt een nieuwe echtgenoot/echtgenote onderhoudsplichtig jegens de kinderen van de andere echtgenoot/echtgenote wanneer deze kinderen tot het gezin behoren. Uw draagkracht dient in dat geval over alle kinderen waarvoor u onderhoudsplichtig bent te worden verdeeld, waarbij rekening dient te worden gehouden met de kosten van de kinderen. Nog complexer is de situatie waarbij u ieder kinderen heeft uit een vorig huwelijk, die (al dan niet) bij u wonen en u krijgt daarnaast samen ook nog kinderen. Het berekenen van uw bijdrage per kind is in dat geval een uiterst complexe aangelegenheid. Als alimentatiespecialisten met jarenlange ervaring helpen wij graag bij het maken van correcte berekeningen en starten zo nodig de procedure(s) op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Gratis online familierechtspreekuur

U kunt geheel vrijblijvend al uw vragen over scheiden, omgang, alimentatie, huwelijkse voorwaarden en erfrecht aan ons voorleggen. Ons inloopspreekuur is komen te vervallen, maar het is wel mogelijk om telefonisch of videobellen, bijv. via WhatsApp, vragen te stellen. Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn