Inhoudsopgave

Pitbull die houdt van knutselen • Tessa Keuken

Tessa Keuken is jong en ambitieus. Ze gaat als faillissementsmedewerker grondig te werk, ploegt de administratie door op zoek naar onrechtmatigheden. In haar vrije tijd komt haar creatieve kant goed uit de verf. Dat geeft haar rust in haar hoofd naast een drukke baan en moederschap.

Interview door Berry Kessels

Als er een kinderkamer ingericht moet worden, komen ze uit bij Tessa Keuken. Ze is creatief en haar vrienden weten haar te vinden. ‘Laatst kwam er een vriendin bij mij met een  kleurenwaaier. Welke kleur het beste paste op haar muur? Dat vind ik leuk. Ik hou van knutselen. Rammelaartjes en ander kinderspeelgoed maken. Ik haak graag, het is ontspannend. Waar anderen gaan hardlopen om rust in het hoofd te krijgen, pak ik mijn bolletje wol.’

Ambitie

Ze studeerde rechten aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Ze liep stage bij incassobureaus en hield zich bezig met huurvorderingen. Na haar afstuderen keek ze rond en kwam ze terecht bij De Kempenaer Advocaten. Daar werkt ze 32 uur. ‘Dat past mij beter dan full time.’ Bij haar huwelijk kreeg ze al jong een bonusdochter. Inmiddels is ze zelf ook moeder. Ervaringen die haar al op jonge leeftijd inzicht gaven in hoe ze haar leven wilde inrichten. ‘Vijf dagen per week werken en moeder zijn zoals ik dat wil, was lastig te combineren. Ik haalde mijn deadlines niet.’ Om die reden ook ging ze niet naar de universiteit. Ambitieus als ze is, krijgt ze alle kans om te groeien bij het advocatenkantoor en heeft ze zich verdiept in boekhouding.

‘Ik ben de übernerd op het gebied van google’

Het komt heel goed van pas in haar dagelijkse werk bij De Kempenaer. Voor de curatoren doet ze onderzoek bij faillissementen. Bij een faillissement moet in korte tijd veel geregeld worden: huur opzeggen van een pand, personeel formeel ontslaan zodat ze een uitkering kunnen aanvragen. Om schuldeisers te kunnen betalen, zoekt zij uit wat verkocht kan worden: voorraad, machines, gebouwen.

Onderdeel van het faillissement is het rechtmatigheidsonderzoek. De centrale vraag is: heeft de bestuurder de goede beslissingen genomen of is het faillissement (deels) te wijten aan zijn of haar foute besluiten? Is de administratie op een juiste en deugdelijke wijze bijgehouden? Daarvoor ploegt Tessa Keuken de administratie door, op zoek naar onrechtmatigheden in bijvoorbeeld opvallende transacties en controleert zij administratieve boekingen.

‘Je staat er versteld van wat je allemaal kan ontdekken’

Maar ze begint haar onderzoek bij een nieuw faillissement op internet. ‘Ik ben de übernerd op het gebied van google’, lacht ze. ‘Ik ben eerst een halve dag aan het googelen. Je staat er versteld van wat je allemaal kan ontdekken.’ Soms komt ze in haar onderzoek online en in de boeken onrechtmatigheden tegen. ‘Dan ben ik net een pitbull. Ik laat niet meer los en wil dan rechtvaardigheid.’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Het team achter de advocaat

Al bijna twee jaar beheerst corona ons leven. Met mondkapjes, lockdowns, anderhalve meter en videocalls. We missen het persoonlijk contact. We ontberen gesprekken over andere zaken dan de inhoud en dat is jammer. Wij denken dat ook de ‘koetjes en de kalfjes’ bijdragen aan wederzijds begrip – noodzakelijk om goed ons werk te doen. Daarom plaats(t)en we vanaf februari 2022 iedere week een interview door Berry Kessels met onze mensen. In ‘de mens achter de zaak’ en ‘het team achter de advocaat‘ leert u ons beter kennen.

T. (Tessa) Keuken...

Medewerker faillissementsrecht

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn