Inhoudsopgave

Over Manfred Nan

De vissersderby heet van oudsher de wedstrijd tussen Telstar en FC Volendam. Begin jaren tachtig scoorde Manfred Nan in deze derby drie keer op rij. Een zware blessure maakte een einde aan zijn profcarrière in het Nederlandse voetbal. Toen hij moest stoppen was hij topscorer van zijn team. Inmiddels is hij al weer meer dan twintig jaar partner bij De Kempenaer Advocaten.

Manfred heeft veel spraakmakende zaken behandeld als advocaat in zowel het strafrecht als het sportrecht, als arbiter bij de Court of Arbitration for Sport (CAS), gevestigd in het Zwitserse Lausanne, en ook bij de KNVB als arbiter van de arbitragecommissie en als lid van de commissie van beroep Betaald Voetbal. Momenteel is hij nog steeds actief als lid van de tuchtcommissie Betaald Voetbal van de KNVB, en bovendien is hij rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Overijssel.

Inmiddels heeft Manfred zich gespecialiseerd in het internationale sportrecht, en zich met name gericht op zijn functie van arbiter bij het CAS. Het CAS is de hoogste juridische instantie op het gebied van internationale sportzaken voor onder meer het voetbal (FIFA) en alle andere Olympische sporten (IOC). Daarnaast is Manfred docent internationaal sportrecht en geeft hij met enige regelmaat presentaties op dit gebied.

Gezegd kan worden dat zijn juridische kennis en ervaring, gecombineerd met zijn topsportmentaliteit, opgedaan in het voetbal, hem naar de hoogste echelons van het internationale sportrecht hebben gebracht. De gezaghebbende website Who’s Who Legal (8 oktober 2020) zegt op basis van marktonderzoek het volgende over hem:

‘The “outstanding” Manfred Nan is a “highly recommended CAS arbitrator” who holds a great reputation among peers for his deep international expertise.’

Sinds 2004 is Manfred Nan in al meer dan 250 CAS-zaken benoemd als arbiter en in 2021 is hij door het CAS als eerste Nederlandse arbiter uitgevaardigd naar de Olympische Spelen (in Tokio).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn