Inhoudsopgave

Indexering alimentatie vanaf 2018 bedraagt 1,5%

Ieder jaar geeft het ministerie van Veiligheid en Justitie aan met welk percentage de alimentatie kan worden geïndexeerd. Met ingang van 1 januari 2018 is het percentage 1,5%. Vorig jaar was het 2,1%.

De indexering hoeft niet te zijn afgesproken tussen partijen maar geldt automatisch. Alleen als partijen de indexering uitdrukkelijk hebben uitgesloten in een convenant, dan zal de indexering niet plaats kunnen vinden.

Hieronder treft u een tekst aan die u aan uw ex-partner zou kunnen sturen om aanspraak te maken op de wettelijke verhoging.

Zoals je weet wordt ieder jaar de alimentatie geïndexeerd. Het afgelopen jaar heb je € ……. per maand aan kinderalimentatie betaald en €……. per maand aan partneralimentatie.

Het indexeringscijfer dit jaar is 1,5%.
Vanaf 1 januari 2018 maak ik dan ook aanspraak op de indexering en vraag je vriendelijk om per die datum de nieuwe alimentatie betalen van € …… voor kinderalimentatie en € ……. aan partneralimentatie.

Meer informatie over indexering kun je vinden op www.lbio.nl/indexering. Hier kun je ook zelf de berekening maken.

Dank alvast voor je medewerking.

 Als de indexering al jarenlang vergeten is dan is het mogelijk om tot vijf jaar terug aanspraak te maken op de indexering. Voeg dan aan de brief toe dat u naast de laatste verhoging, ook aanspraak maakt op de indexering tot vijf jaar terug. Maak een berekening van het verschil waar u recht op zou hebben.

Als uw ex-partner niet bereid is om mee te werken aan de verhoging, dan hoeft daarvoor niet eens naar een advocaat. De deurwaarder zou voor u de bedragen kunnen incasseren mits de alimentatie in een beschikking (= rechterlijke uitspraak) is vastgesteld.

Een herberekening van de alimentatie kunt u maken op de website www.lbio.nl/indexering.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn