Inhoudsopgave

Actualiteitencursus Internationaal Sportrecht | 6 december 2018

Voor wie?

De cursus is met name bedoeld voor advocaten werkzaam in het (internationale) sportrecht, (CAS-) arbiters, tuchtrechters, juristen van sportbonden, sportorganisaties, clubs, belangenorganisaties en spelersmakelaars/intermediairs.

Onderwerpen

Onderwerpen die gedurende deze cursus in ieder geval aan de orde komen zijn zowel voetbal gerelateerd als relevant voor andere sporten. De voordrachten zullen gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden. 

Cursus 6 december (met als gastsprekers Emilio García Silvero en Josep F. Vandellos Alamilla):
  • CAS jurisprudentie m.b.t. UEFA’s Club Licensing and Financial Fair Play Regulations (Engelstalige bijdrage van de heer García Silvero);
  • Liquidatie, ondercuratelestelling en faillissementen van voetbalclubs en de juridische gevolgen daarvan in een internationale context (Engelstalige bijdrage van de heer Vandellos Alamilla);
  • Bestuurdersaansprakelijkheid van voetbalbestuurders in Nederland (Nederlandstalige bijdrage van de heer Borghans);
  • CAS jurisprudentie m.b.t. nationale licentieaangelegenheden in het voetbal (Nederlandstalige bijdrage van de heer Nan);
  • Belastingheffing bij Nederlandse voetbalclubs over een percentage van de transfersom uitgekeerd aan spelers (Nederlandstalige bijdrage van de heer Van de Peppel);
  • Evt. andere actualiteiten.

De praktijkrelevantie wordt gewaarborgd doordat de docenten dagelijks in de praktijk van het internationale sportrecht werkzaam zijn en/of specialistische kennis hebben op het gebied van de gepresenteerde onderwerpen.

De docenten

Ontvangst om 12.15 uur met lunch,  aanvang cursus stipt 13.00 uur.

15.00 koffie/theepauze, 15.30 uur vervolg, einde 17.30 uur.

Permanente opleiding (conform de Verordening op de vakbekwaamheid van de NOvA)

  • Deze cursus draagt bij tot de ontwikkeling van de kennis en kunde van advocaten, arbiters, tuchtrechters, bedrijfsjuristen en overige personen werkzaam in het veld van het internationale sportrecht.
  • De inhoud van de cursus is van academisch niveau en is bestemd voor hen die academisch onderwijs hebben gevolgd.
  • Per cursus kunt u 4 punten (NOvA) noteren.

Kosten

Per cursus € 600,- excl. BTW (inclusief studiemateriaal, koffie/thee en lunch). Indien u zich uiterlijk 7 mei 2018 hebt ingeschreven voor beide cursussen geldt een prijs van € 900,- excl. BTW (inclusief studiemateriaal, koffie/thee en lunch).

Aanmelden

Vul het inschrijfformulier in en binnen twee weken na inschrijving ontvangt u een factuur. Het verschuldigde cursusgeld dient binnen twee weken te worden overgemaakt naar De Kempenaer Advocaten. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw deelname (NB: deze zou eventueel in uw spamfilter terecht kunnen komen), onder voorbehoud van tijdige ontvangst van het cursusgeld. Enkele dagen voor de cursus ontvangt u een mail met de laatste praktische informatie.

Terugbetaling van het cursusgeld kan alleen plaatsvinden bij annulering, uiterlijk vier weken voor aanvang van de betreffende cursusdatum.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met mr. Dennis Koolaard

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn