DISCLAIMER

Please be aware that this is a machine translation to provide a basic understanding of our web content. It is a literal translation and certain words may not translate accurately. De Kempenaer Advocaten N.V. is not responsible for the accuracy of any translation using this service.

Table of contents

Fundament taakstraf in Nederland

In 1971 regelden drie Arnhemse advocaten een werkstraf voor hun cliënten. Een van die advocaten was – inmiddels overleden – DC de Kempenaer. De andere twee advocaten, Paul Plochg en Jos Huver, gaven recent op ons kantoor een interview over wat toen nog beslist niet gewoon was: werkstraf in plaats van de straf uitzitten.

Wilma Cort van De Gelderlander schreef een artikel over de taakstraf en dook met de twee voormalig advocaten de geschiedenis in.

Lees het artikel en het interview online.

De Gelderlander 17-9-2022

Zie ook werken in plaats van brommen. Reclassering Nederland blikte eind 2021 na 50 jaar terug op het ontstaan van de taakstraf. In een interview vertellen oud-advocaten Paul Plochg en Jos Huver over de ‘ijzervlechterzaak’. Zie De werkstraf in Nederland: een historie van 50 jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Want to know more?

Neem contact met ons op!

Mail

SHARE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn