HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

Bank niet aansprakelijk voor faillissement reisorganisatie

Leestijd 4 min - Kennisbank - 1 maart 2024

Een grote reisorganisatie gaat failliet nadat de bank de kredietrelatie met deze organisatie heeft opgezegd. De rechtsopvolger van de reisorganisatie eist een schadevergoeding van de bank, nu die het faillissement zou hebben veroorzaakt.

Werkgever had voor re-integratie eerst mediation moeten proberen

Leestijd 3 min - Kennisbank - 1 maart 2024

Een werkgever wil dat een werknemer meewerkt aan zijn re-integratie na ziekte door een arbeidsconflict en vraagt de rechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden als de man weigert. Volgens de rechtbank Limburg had de werkgever hem echter eerst mediation moeten aanbieden.

Gebruik pand als shisha-lounge in strijd met bestemmingsplan

Leestijd 4 min - Kennisbank - 29 februari 2024

Een pand met horeca-bestemming wordt gebruikt als shisha-lounge. Aan de huurder en de eigenaar van het pand wordt een last onder dwangsom opgelegd; de verkoop van waterpijp in het pand is in strijd met het bestemmingsplan en voor de aanleg van een ventilatiepijp was geen vergunning. De verkoop van waterpijp moet stoppen en de aanleg van de ventilatiepijp ongedaan worden gemaakt.

Politieke berichten van werknemer op LinkedIn geen reden voor ontslag

Leestijd 5 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Een werknemer plaatst twee berichten op LinkedIn over het conflict tussen Hamas en Israël. De werkgever stuurt direct aan op beëindiging van de arbeidsovereenkomst, maar handelt daarmee volgens de kantonrechter ‘ernstig verwijtbaar’.

Burgemeester mocht garagebedrijf met gestolen spullen niet direct sluiten

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Bij een garage op een bedrijventerrein worden gestolen auto-onderdelen aangetroffen. De burgemeester wil de garage direct sluiten, maar vindt de voorzieningenrechter op zijn weg.

Buurtbewoners klagen over bouw appartement maar zijn geen belanghebbenden

Leestijd 3 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Enkele buurtbewoners vinden het maar niks dat een pand wordt omgebouwd tot zes appartementen. Ze vrezen een grotere parkeerdruk in hun straat. Maar omdat ze geen belanghebbenden zijn, wordt hun beroep niet door de rechtbank behandeld.

Rentevordering na faillietverklaring is nog afdwingbaar

Leestijd 3 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Rentevorderingen, die ontstaan na een faillietverklaring, zijn niet verifieerbaar. De vraag is dan of zij door schuldeisers alsnog afdwingbaar zijn. De Hoge Raad geeft daarover nu duidelijkheid.

Nieuwe werkgever mocht medewerker niet aanzetten tot overtreding anti-ronselbeding

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Een anti-ronselbeding, dat vaker in arbeidsovereenkomsten staat, betekent dat een vertrokken werknemer oud-collega’s niet mag benaderen om ook over te stappen. Deze werknemer deed dat toch, en moet een boete betalen. Ook de nieuwe werkgever heeft onrechtmatig gehandeld.

Gemeente mocht aanbesteding voor zit-sta bureaus intrekken

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 februari 2024

Een gemeente vraagt drie bedrijven een offerte uit te brengen voor 60 zit-sta bureaus. Vervolgens zet de gemeente dit stop. De vraag is of dit zomaar kan. Een gemeente organiseert een aanbesteding voor de levering van 60 zit-sta bureaus. De gemeente

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!