HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

Inhaltsübersicht

2020: indexering van de alimentatie!

De minister van Justitie en Veiligheid stelt ieder jaar het indexeringspercentage vast van de partner- en kinderalimentatie. Voor het jaar 2020 is het indexeringspercentage vastgesteld op 2,5%. Vorig jaar was het percentage 2%.

Hieronder treft u een tekst aan die u aan uw ex-partner zou kunnen sturen om aanspraak te maken op de wettelijke verhoging.

Wie Sie wissen, werden die Unterhaltszahlungen jedes Jahr neu festgelegt. Letztes Jahr zahlten Sie € ....... pro Monat an Unterhaltszahlungen und € ....... pro Monat an Ehegattenunterhalt.

Het indexeringscijfer dit jaar is 2,5%. Vanaf 1 januari 2020 maak ik dan ook aanspraak op de indexering en vraag je vriendelijk om per die datum de nieuwe alimentatie betalen van € …… voor kinderalimentatie en € ……. aan partneralimentatie.

Meer informatie over indexering kun je vinden op www.lbio.nl/indexering. Hier kun je ook zelf de berekening maken.

Ich danke Ihnen für Ihre Mitarbeit.

Indexering is in beginsel verplicht, tenzij wettelijke indexering is uitgesloten in het convenant of ouderschapsplan. Wanneer indexering niet is uitgesloten en uw ex-partner niet tijdig het juiste bedrag overmaakt, kunt u het geïndexeerde bedrag van de alimentatieplichtige vorderen.
Als de indexering al jarenlang is vergeten, dan is het mogelijk om tot vijf jaar terug aanspraak te maken op de indexering.

Nieuw alimentatiebedrag berekenen

Online zijn handige tools te vinden voor het berekenen van het nieuwe bedrag aan alimentatie. Klik hier voor een rekentool van het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen).

Noch Fragen?

Heeft u vragen over indexering of andere vragen die verband houden met alimentatie? Neem dan contact op met één van onze familierechtadvocaten en laat u goed adviseren: 026 352 2825.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Möchten Sie mehr erfahren?

Neem contact met ons op!

E-Mail

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn