Inhoudsopgave

De Archeologische Kiosk is terug en gaat op tournee langs de Creatieve Corridor

De Archeologische Kiosk

Wie kent hem nog, de Archeologische Kiosk? Begin 2010 kleurde de opvallend rood gespoten, omgebouwde zeecontainer opeens het straatbeeld in de Arnhemse binnenstad. Vanaf heden is de kiosk terug en gaat hij op tournee langs de culturele parels van Arnhem, te beginnen naast ons kantoorpand aan de Weerdjesstraat.

De Archeologische Kiosk was een mobiel museum, bedacht door kunstenaarscollectief G.A.N.G. De kiosk stond op het terrein tussen de Oude- en Nieuwe Oeverstraat. Belangstellenden konden via een trap het dak op om van daaruit de archeologische opgravingen te volgen die vooraf gingen aan de ontwikkeling van het prestigieuze Rijnboogproject. De haven van de Solà-Morales en het kunstencluster ArtA kwamen er uiteindelijk niet, maar de kiosk is nu terug. Midden in de zuidelijke Arnhemse binnenstad, die volop in ontwikkeling is.

Kleur geven aan Arnhem

Al jaren ondersteunen en initiëren wij culturele initiatieven die kleur geven aan de stad en geven we aanstormend en gearriveerd creatief en cultureel talent graag een podium. Aanleiding voor de reizende kiosk is het braakliggend terrein naast ons kantoorpand. Dat kan wel een opfrisbeurt gebruiken en de kiosk geeft daar nu een tijdelijke invulling aan. We vroegen de Arnhemse kunstenares Louise te Poele en de creatieve studio Maison the Faux om een opvallend ontwerp te maken dat verleden, heden en toekomst samenbrengt.

Op reis langs creatieve corridor

Komend jaar maakt de kiosk een tournee langs de creatieve corridor van Arnhem die loopt vanaf Museum Arnhem tot Musis en het Stadstheater. Daartussenin liggen ArtEZ, OK72, Centrale werkplaats, Introdans, Coehoorn Centraal, CASA, Blauwe Golven, Rozet, Bartokpark met Theater aan de Rijn en Collectie De Groen, Oostpool, het kerkplein en Focus Filmtheater. Ook ons kantoorpand ligt aan de creatieve corridor en is de eerste locatie waar de kiosk aan de reis begint.

Op het snijvlak van ontwerp en recht

Op het stukje braakliggend terrein naast ons pand is kiosk tijdelijk ingericht met attributen van Collectief Soepel en ons kantoor. Twee werelden komen samen: de creatieve en juridische wereld. Collectief Soepel droomt, ontwerpt, creëert en innoveert op duurzame wijze. Experimenteren met ‘nieuwe’ materialen is niet alleen technisch een uitdaging, maar ook juridisch. En daarvoor zochten ze contact met ons. Op het snijvlak van innovatief ontwerp en recht werkten we samen aan creatieve oplossingen, ieder op ons eigen vakgebied. Als dank ontwierp Collectief Soepel een bankje van gerecycled plastic dat binnenkort wordt vervaardigd en tentoongesteld in onze ontvangstruimte. De ene zijde van de kiosk verwijst naar Collectief Soepel, met materialen en schetsen van het bankje. De andere zijde naar ons advocatenkantoor.

Steeds weer anders en verrassend

Door de Archeologische Kiosk op meerdere plekken in de stad te laten verschijnen, worden de culturele parels van Arnhem nog meer zichtbaar en met elkaar verbonden. Op iedere plek zal de inhoud van de kiosk anders zijn, bedacht en uitgevoerd door de instelling die met die plek verbonden is. In de maand december reist de kiosk naar Musis voor een bijzondere programmering. Waar de reis daarna naartoe gaat is nog niet bekend. Wel is zeker dat de kiosk ergens langs de creatieve corridor zal neerstrijken en op elke nieuwe locatie zal fungeren als broedmachine die steeds weer transformeert, verbaast en verrast. De kiosk zal overigens tussentijds ook weer worden ingezet door Archeologie Gemeente Arnhem als bij de bouw in de binnenstad opgravingen worden gedaan.

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina.

L99B0052 L99B0049 L99B0082 L99B0085 L99B0032 L99B0100

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn