Inhoudsopgave

2020: indexering van de alimentatie!

De minister van Justitie en Veiligheid stelt ieder jaar het indexeringspercentage vast van de partner- en kinderalimentatie. Voor het jaar 2020 is het indexeringspercentage vastgesteld op 2,5%. Vorig jaar was het percentage 2%.

Hieronder treft u een tekst aan die u aan uw ex-partner zou kunnen sturen om aanspraak te maken op de wettelijke verhoging.

Zoals je weet wordt ieder jaar de alimentatie geïndexeerd. Het afgelopen jaar heb je € ……. per maand aan kinderalimentatie betaald en €……. per maand aan partneralimentatie.

Het indexeringscijfer dit jaar is 2,5%. Vanaf 1 januari 2020 maak ik dan ook aanspraak op de indexering en vraag je vriendelijk om per die datum de nieuwe alimentatie betalen van € …… voor kinderalimentatie en € ……. aan partneralimentatie.

Meer informatie over indexering kun je vinden op www.lbio.nl/indexering. Hier kun je ook zelf de berekening maken.

Dank alvast voor je medewerking.

Indexering is in beginsel verplicht, tenzij wettelijke indexering is uitgesloten in het convenant of ouderschapsplan. Wanneer indexering niet is uitgesloten en uw ex-partner niet tijdig het juiste bedrag overmaakt, kunt u het geïndexeerde bedrag van de alimentatieplichtige vorderen.
Als de indexering al jarenlang is vergeten, dan is het mogelijk om tot vijf jaar terug aanspraak te maken op de indexering.

Nieuw alimentatiebedrag berekenen

Online zijn handige tools te vinden voor het berekenen van het nieuwe bedrag aan alimentatie. Klik hier voor een rekentool van het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen).

Vragen?

Heeft u vragen over indexering of andere vragen die verband houden met alimentatie? Neem dan contact op met één van onze familierechtadvocaten en laat u goed adviseren: 026 352 2825.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn