HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

Rechtsgebiete

Mietrecht

Verhuurders van onroerend goed krijgen te maken met regels en voorschriften die niet altijd even helder en voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Onze huurrechtadvocaten helpen u graag om problemen bij verhuur en huur van onroerend goed op te lossen en te voorkomen.

Unsere Kunden

Wij werken voor particuliere en zakelijke verhuurders, woningcorporaties, makelaars, projectontwikkelaars, ondernemingen, zorginstellingen, (semi-)overheden en beheerders van onroerend goed.

Beratung und Unterstützung

Wij helpen en adviseren u bij het opstellen van contracten, beëindigingsprocedures, ontruimingen, huurprijsaanpassingen, vaststelling van gebreken en indeplaatsstellingen. Een bijzonder aandachtsgebied van De Kempenaer is advisering en begeleiding van grote projecten, zoals een wijkvernieuwing of de herinrichting van een winkelgebied.


Specialist in hoger beroep

Heeft u een huurzaak verloren en wilt u weten waar u staat? Vraag procesadvies van een specialist!

Wordt u geconfronteerd met een onbevredigende uitspraak van de rechtbank in een huur- of vastgoedgeschil? Ongetwijfeld zit u vol vragen en zoekt u goede raad: “Hoe heeft het zo kunnen lopen? Heeft het zin om in hoger beroep te gaan, en hoe kansrijk is dat? Hoe lang duurt zo’n procedure en met welke kosten moet ik rekening houden?”

Onze huurrechtspecialisten en vastgoedadvocaten kunnen door onze ruime proceservaring bij rechtbanken en gerechtshoven uw proceskansen in hoger beroep goed inschatten en u adviseren. Naast ondernemers en particulieren kunnen ook collega-advocaten en juristen bij ons terecht.

Voor ondernemers / particulieren

Heeft u bij de rechtbank geprocedeerd zonder (een in het huurrecht gespecialiseerde) advocaat en bent u nu op zoek naar een specialist? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij schatten eerst uw proceskansen in hoger beroep in, voordat u een beslissing neemt of u wel of niet verder wilt procederen. Dit doen wij voor een vaste prijs, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Meer informatie over de kosten vindt u hierna onder het kopje ‘Vaste prijzen’.

Voor advocaten / juristen

Bent u verrast door de uitspraak van de Kantonrechter of de Voorzieningenrechter? Twijfelt u over het vervolgadvies aan uw cliënt? Wij kunnen u dan een specialistisch en neutraal advies geven, ook als u de procedure in hoger beroep zelf wilt blijven behandelen. De zaak en cliënt blijven dan vanzelfsprekend bij u.

Wij denken graag met u mee, bijvoorbeeld over de te volgen strategie, een inschatting van de proceskansen in hoger beroep of feedback op uw eigen advies. Afhankelijk van de kaders kunnen we vaste prijsafspraken maken. Meer informatie over de kosten vindt u hierna onder het kopje ‘Vaste prijzen’.

Procesadvies in eerste aanleg

Ook als de zaak nog niet door u of door de wederpartij aan de rechter is voorgelegd, kan het verstandig zijn eerst advies te vragen aan een van onze gespecialiseerde advocaten. Met een procesadvies kunt u beter uw positie bepalen: Hoe kansrijk is uw zaak? Start u een procedure of is het verstandiger te schikken? Wilt u verweer voeren in de procedure, of kunt u beter gaan onderhandelen: maar wat is uw onderhandelingspositie? Met een eerste procesadvies of second opinion werpen wij juridisch, strategisch en praktisch ons licht op uw zaak.

Een procesadvies is een schriftelijk advies over de zaak met een inhoudelijke inschatting van de juridische positie, de bewijspositie, de te verwachten procedure, mogelijke strategieën, de slagingskans en de te verwachten kosten. Een procesadvies kan ook worden vormgegeven als een aanvraag voor procesfinanciering bij een externe financier, met wie wij nauw samenwerken.

Vaste prijzen

Het procesadvies en de second opinion in eerste aanleg (rechtbank) of in hoger beroep bieden wij aan voor een vaste prijs. Het is ook mogelijk om een vast bedrag met ons af te spreken voor ondersteunende werkzaamheden. Indien u ons na het procesadvies de opdracht geeft om de zaak te behandelen, krijgt u op de vervolgwerkzaamheden een korting ter grootte van 50% van de prijs voor het procesadvies.

Huur Belang Prijs exclusief BTW
  • procesadvies
  • second opinion
  • aanvraag proces-financiering
Indien de wederpartij reeds een dagvaarding heeft uitgebracht of een memorie van grieven heeft ingediend, kunnen wij de zaak sneller overzien en kan een aanvullende korting worden overeengekomen.
Vordering
< € 25.000
Rechtbank
€ 1.300
Hoger beroep
€ 2.900
Vordering
€ 25.000 – € 100.000
Rechtbank
€ 1.750
Hoger beroep
€ 3.500
Vordering
€ 100.000 – € 500.000
Rechtbank
€ 2.950
Hoger beroep
€ 4.500
Vordering
> € 500.000
Rechtbank
€ 3.950
Hoger beroep
€ 5.900
Vordering van onbepaalde waarde Rechtbank
n.o.t.k. afhankelijk
van belang en complexiteit
van de zaak
Hoger beroep
n.o.t.k.

Neem contact op met een van onze specialisten

A.M. (Adriaan) Brands

Jurist

B.H.H.M. (Björn) Ramakers

Advocaat - Partner

mr. L.J.G.E. (Lauren) Hendriks

Advocaat

Möchten Sie mehr erfahren?

Rufen Sie an. 026 – 35 22 888 oder eine Nachricht senden.

E-Mail

Einschlägige Artikel

Bar en keuken mogen als bestanddeel van gehuurde niet worden verwijderd

Een bedrijf huurt een bedrijfsruimte in een pand. Daarin heeft het een horecakeuken en barmeubel geplaatst. Hiervoor waren grote aanpassingen aan het pand nodig, zoals aan het leidingwerk en de afvoer. Het bedrijf gaat failliet en de curator wil de keuken en bar weg laten halen en deze verkopen ten behoeve van de boedel. De kantonrechter van de rechtbank Rotterdam staat dat niet toe.

Verhuurder mag sloten vervangen als huurder niet meer betaalt

Als een huurder van een bedrijfspand niet meer betaalt en vertrekt, mag de verhuurder de sloten vervangen – ook al is de huurovereenkomst nog niet beëindigd. Dat oordeelde de Hoge Raad.

Alle Artikel anzeigen

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn