DISCLAIMER

Please be aware that this is a machine translation to provide a basic understanding of our web content. It is a literal translation and certain words may not translate accurately. De Kempenaer Advocaten N.V. is not responsible for the accuracy of any translation using this service.

Table of contents

Mag je wettelijk gezien je werknemers controleren?

Hoe verdraagt monitoring van werknemers zich met de privacyrechten?

Uit recent onderzoek door CNV onder 1200 thuiswerkers blijkt dat werkgevers bij 13 procent van de thuiswerkers met software monitort of zij wel aan het werk zijn. Het controleren van werknemers is niet verboden, maar als werkgever moet je wel rekening houden met de privacy van de werknemers.
Heimelijke controlemaatregelen kun je in beginsel slechts toestaan als je een serieus vermoeden hebt van onrechtmatig gedrag. Dat kan alleen als de controle in tijd en waarneming beperkt is en je het bewijs van de onrechtmatigheden niet op minder ingrijpende wijze kan verkrijgen.

Wanneer is controle van werknemers rechtsgeldig?

De voorwaarden voor een rechtsgeldige controle staan onder andere in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de uitvoeringswet daarvan (de UAVG), het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer (art. 10 Grondwet, art. 6 EVRM) en het goed werkgeverschap (art. 7:611 BW).

Lees het volledige artikel Mag je wettelijk gezien je werknemers controleren? door Claudine Hermesdorf voor BG magazine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

We are here for you!

Our employment lawyers can advise you further.
Call 026 – 35 22 888 or send us a message.

Mail
The specialist(s):

SHARE

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn