HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

Inhaltsübersicht

Gebruik paard als ‘weidemaatje’ afdwingen

Stel je eens voor: je gunt je paard een mooie oude dag op de weide en plaatst een advertentie op marktplaats die luidt: weidemaatje beschikbaar. Er wordt op de advertentie gereageerd door iemand die belooft goed voor het paard te zorgen. Je draagt je paard om niet aan deze derde over met de uitdrukkelijke mededeling dat het paard niet mag belanden bij een handelaar of het slachthuis. Het paard wordt vervolgens doorverkocht met alle gevolgen van dien.

Bovenstaand was aan de orde in de aflevering van ‘Zeeman confronteert” van 27 juni 2023. Een fragment van  de aflevering is terug te kijken via www.gemistvoornmt.nl.

Om een dergelijke situatie te voorkomen, hebben wij een overeenkomst met boetebeding opgesteld. Doel van de overeenkomst is voorkomen dat het paard door koper wordt gebruikt in strijd met het door verkoper beoogd gebruiksdoel en/of belandt bij een derde, waaronder een handelaar of het slachthuis.

Het CONTRACT PAARD/PONY kunt u downloaden via deze link.

Voor andere vragen omtrent Hippisch recht kunt u bij de Kempenaer Advocaten terecht. Mijn collega, mr. Björn Ramakers en ik voorzien u graag van juridisch advies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Möchten Sie mehr erfahren?

Neem contact met ons op!

E-Mail

mr. L.J.G.E. (Lauren) Hendriks ...

Advocaat

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn