Inhoudsopgave

Scheiden: het is weer de tijd van het jaar

Uit diverse media en onderzoeken blijkt dat in september de meeste echtscheidingen worden aangevraagd. Een mogelijke reden hiervoor is dat tijdens vakanties spanningen in relaties hoog kunnen oplopen. Een aantal weken vakantie met elkaar in een vakantiehuis kan voor sommige huwelijken het einde betekenen.

Sinds een aantal jaren bestaat er de Dag van de Scheiding. Deze dag is door de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen om landelijk aandacht te vragen voor het belang van deskundige bijstand bij scheidingen. De Dag van de Scheiding is overigens niet vanwege ‘de piek in echtscheidingen’ in september gekozen, maar omdat de eerste Nederlandse echtscheiding op 15 september 1796 is uitgesproken.

20180810_zb_-_vfas_website_500x250

Dag van de Scheiding

Dit jaar is de Dag van de Scheiding op vrijdag 14 september. Op die dag bent u tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op ons kantoor voor een gratis oriënterend gesprek met een van onze scheidingsadvocaten en -mediators. Kom gerust bij ons langs als u:

  • meer wilt weten over het over het scheidingsproces en/of de gevolgen van scheiden
  • meer wilt weten over het ontbinden van een samenlevingsovereenkomst
  • wilt weten of mediation voor u geschikt is
  • advies wilt over alimentatie
  • vragen heeft over het vaststellen dan wel wijzigen van een zorg/omgangsregeling
  • samen met een gespecialiseerde scheidingsadvocaat/-mediator kunt u bijvoorbeeld bespreken hoe u het beste met kinderen kunt omgaan tijdens het emotionele proces van een scheiding
  • een second opinie wilt

Scheidingscheck

Ook is het mogelijk om een speciale scheidingscheck te laten doen. Deze check geeft inzicht in de stappen die nodig zijn voor een goede scheiding, zowel voor de ouders als de kinderen. Aan het gesprek en de check zijn tijdens de Dag van de Scheiding geen kosten verbonden.

Advocaat én mediator

Onze familierechtadvocaten Marina Farkas-Tromp en Nynke de Jager zijn gespecialiseerd familierechtadvocaten en ook scheidingsmediator. Door hun jarenlange ervaring en specialistische opleidingen onderscheiden zij zich op verschillende gebieden van anderen. Zij beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer ouderschapsplannen, pensioenverevening, alimentatie, verdeling en huwelijkse voorwaarden.

U kunt op de Dag van de Scheiding vrijblijvend en zonder afspraak tussen 10.00 en 16.00 uur binnenlopen. Desgewenst kunt u per mail of telefonisch (026 3522 825) een afspraak maken. Daarnaast houden wij wekelijks op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur een gratis inloopspreekuur, waar u geheel vrijblijvend al uw vragen over scheiden, omgang, alimentatie, verdelen en verrekenen enz kunt stellen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Stuur ons een mail om op de hoogte blijven van juridische ontwikkelingen.

Mail

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn